Χαμόγελα και αισιοδοξία. Αυτά είναι τα κυρίαρχα στοιχεία που θα συναντούσε κάποιος αν πήγαινε μία βόλτα την επομένη των εκλογών από τα στέκια των στελεχών της Kεντροαριστεράς, ανεξάρτητα από την προτίμηση που είχε ο καθένας, αλλά και από ποιον συνδυασμό προέρχεται.

Η αισιοδοξία αυτή πηγάζει από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου στις κάλπες, αφού πάνω από 6.000 ψηφοφόροι άφησαν για λίγο τις οικογένειες τους και έβαλαν στην άκρη τον Κυριακάτικο τους καφέ, σπεύδοντας να ψηφίσουν, δίνοντας έτσι την συμμετοχή τους και την θετική τους σκέψη, απέναντι στο όλο εγχείρημα για την δημιουργία ενός ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Τα αποτελέσματα ήταν ως έναν βαθμό αναμενόμενα, με την Φώφη Γεννηματά να παίρνει μία άνετη επικράτηση στην Αχαΐα και στην Πάτρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη να περνάει με ευκολία στον β’ γύρο.

Δύο στελέχη του βασικού πυρήνα – σε τοπικό πάντα επίπεδο – των δύο υποψηφίων που θα αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή για την τελική επικράτηση, σχολιάζουν στο patrasevents.gr τις αρχαιρεσίες, την προσέλευση του κόσμου και το αποτέλεσμα. Ο Νίκος Μοίραλης (υποστηρικτής της Φώφης Γεννηματά) και ο Χρήστος Γραμμένος (υποστηρικτής του Νίκου Ανδρουλάκη) υπογραμμίζουν αρχικά την ικανοποίηση τους για την προσέλευση του κόσμου.

«Είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου, αφού είναι γεγονός ότι ξεπέρασε κάθε προσδοκία» τονίζει ο Νίκος Μοίραλης. «Ο κόσμος αγκάλιασε το όλο εγχείρημα και έδειξε ότι έχει συνειδητοποιήσει την ανάγκη ύπαρξης μιας μεγάλης κεντροαριστερής δύναμης, μία ανάγκη που έχει τόσο ο τόπος, όσο και η πολιτική σκηνή αυτού».

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας αναφερόμενος στη νίκη της κα. Γεννηματά. «Είναι μεγάλη νίκη για την Φώφη Γεννηματά, όχι μόνο για την άνετη επικράτηση της, αλλά κυρίως γιατί συνδυάστηκε με την μεγάλη προσέλευση του κόσμου.

Όσοι έλεγαν ότι η μεγάλη προσέλευση του κόσμου θα ενισχύσει τις υπόλοιπες υποψηφιότητες και όχι την ίδια, σίγουρα διαψεύστηκαν». Όσο για την επόμενη μέρα ο κ. Μοίραλης δηλώνει: «Το βασικό ζητούμενο ήταν να πείσουμε τον κόσμο να ξαναέρθει στην κάλπη και από εκεί και πέρα να υπάρξει ένα αποτέλεσμα που να έχει έναν ενωτικό χαρακτήρα».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Γραμμένος τονίζει: «Είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι για την μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Το μήνυμα των ψηφοφόρων είναι ότι χρειάζεται να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή, αφού ο τόπος έχει ανάγκη από μία ενιαία πολιτική δύναμη που να μπορεί να καλύψει το μεγάλο κενό που υπάρχει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Νέα Δημοκρατία.

Αυτή πιστεύουμε είναι και η βασική εντολή του κόσμου που θα πρέπει να εισακούσουμε και να τηρήσουμε στο έπακρον. Το αποτέλεσμα, σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του κ. Ανδρουλάκη, μας βρίσκει απόλυτα ικανοποιημένους. Ο κ. Ανδρουλάκης κατάφερε να συγκεντρώσει ένα μεγάλο ποσοστό στην Πάτρα και στην Αχαΐα και να περάσει με άνεση στον β’ γύρο.

Από εκεί και πέρα την επόμενη Κυριακή θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα συμβάλει στην διαμόρφωση μιας πανηγυρικής νίκης κατά των κληρονομικών δικαιωμάτων, ανοίγοντας τον δρόμο για να μπει μπροστά  κάτι το πραγματικό νέο και το ολότελα καινούργιο».