Μέσα στο επόμενο διάστημα ξεκινούν οι δημοπρατήσεις μιας σειράς έργων που έχουν να κάνουν με την κατασκευή δικτύου αγωγών λυμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 47 εκατομμυρίων ευρώ.

Η χρηματοδότηση για τις μελέτες και τα έργα αυτά, έχει εξασφαλιστεί ήδη μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και αναμένεται να δώσει μία οριστική λύση στο θέμα του βιολογικού καθαρισμού της Πάτρας, σε ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης, από τον Καστελλόκαμπο έως και τα Βραχναίικα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το συνολικό μήκος του νέου δικτύου που είναι να κατασκευαστεί από την ΔΕΥΑΠ θα ξεπερνά τα 90 χιλιόμετρα και θα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα αποχέτευσης που έχουν γίνει ποτέ στην Πάτρα.

Στην παραλία Προαστείου, θα κατασκευαστεί ένα δίκτυο συνολικού μήκους οχτώ χιλιομέτρων, προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, σε μία περιοχή που κατά καιρούς έχει εμφανίσει σημαντικό πρόβλημα, αν και τα καλοκαίρια κάνουν εκεί αρκετοί μπάνιο.

Σημαντικές παρεμβάσεις θα γίνουν και στην άλλη πλευρά της Πάτρας, σε μια περιοχή που ξεκινάει από την Παραλία και περιλαμβάνει περιοχές όπως η Οβρυά, το Σαραβάλι, τα Δεμένικα, το Μιντιλόγλι, τα Ροίτικα και το Μονοδέντρι.

Οι παρεμβάσεις εκεί, αφορούν την κατασκευή ενός δικτύου αποχέτευσης συνολικού μήκους 60 χιλιομέτρων, αλλά και τέσσερα αντλιοστάσια, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου παρεμβάσεις θα γίνουν στην περιοχή των Βραχναιΐκων, με την δημοπράτηση του έργου να αναμένεται μέσα στο 2018, αλλά και στο κομμάτι της παραλιακής ζώνης που ξεκινά από τον Γλαύκο έως τον ναό του Αγίου Ανδρέα, σε ένα σημείο που υπάρχει έντονη δυσοσμία λόγω της μη σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου με τον Βιολογικό Καθαρισμό.

Τέλος, ένα ακόμα έργο στο θέμα της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου έχει να κάνει με τις παρεμβάσεις που είναι να γίνουν στην περιοχή από τον Άγιο Παντελεήμονα, έως την Πλαζ και το κάμπινγκ της Αγυιάς.

Να σημειωθεί ότι μέσα στο πρόγραμμα των εργασιών προβλέπεται και η σύνδεση όλων των αποχευτετικών δικτύων με τον Βιολογικό Καθαρισμό της Πάτρας, καθώς σε αρκετές περιοχές, αυτό έχει σταματήσει να υφίσταται.