Τον Ιάσονα Φωτήλα σκέφτονται στους κεντρικούς μηχανισμούς της Νέας Δημοκρατίας, για να κατεβάσουν ως αντίπαλο του Κώστα Πελετίδη, για τον δήμο της Πάτρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού και νυν της Νέας Δημοκρατίας, είναι ο καταλληλότερος για να διεκδικήσει την δημαρχία της Πάτρας στις επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι το πρόσωπο του Ιάσονα Φωτήλα είναι ιδιαίτερα αγαπητό στην Πάτρα και έχει την δυναμική για να ανταγωνιστεί το λαϊκό έρεισμα που έχει ο Κώστας Πελετίδης.

Το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Ιάσονα Φωτήλα, είναι άγνωστο αν αφήσει κενή μία θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα για τις επόμενες εθνικές εκλογές, προς όφελος των υπολοίπων υποψηφίων.

Ο ίδιος, πάντως, σε συζητήσεις του, έχει τονίσει ότι δεν είναι αδιάφορος για την δημαρχία, χωρίς όμως να έχει εκφράσει δημόσια το ενδιαφέρον του αυτό. Σημειώνουμε ότι το μέχρι τώρα επικρατέστερο σενάριο για την δημαρχία της Πάτρας σε ότι αφορά το μέτωπο κατά του Κώστα Πελετίδη ήταν μία σύγκλιση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Είναι άγνωστο αν το πρόσωπο αυτό είναι ο Ιάσονας Φωτήλας και αν υπάρξει τελικά αυτή η σύγκλιση. Όσο για τον Κώστα Χριστόπουλο που είχε την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις προηγούμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, παραμένει άγνωστη η θέση που θα πάρει μπροστά στο ενδεχόμενο της υποψηφιότητας Φωτήλα. Το πιθανότερο σενάριο, ωστόσο, είναι να μην αποσύρει την υποψηφιότητα του και να τεθεί αντίπαλος.