Η συγκινητική ιστορία του μικρού Jimmy από την Τανζανία που έφτασε μέχρι την Πάτρα και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για να αντιμετωπίσει την αναπηρία του, άγγιξε την τοπική κοινωνία.

Η φιλανθρωπική οργάνωση που τον έχει αναλάβει δίνει μάχη για να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να αποκαταστήσει πλήρως το βάδισμά του και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα που είναι να παίξει ποδόσφαιρο με άλλα παιδιά και να σπουδάσει ιατρική.

Όπως έγραψε γνωστή εφημερίδα της πόλης, όταν ο Jimmy ήταν 6 χρονών μια βροχερή μέρα στην Τανζανία, έβοσκε τα ζώα της οικογένειας και επειδή κρύωσε πολύ μπήκε στην καλύβα τους για να ζεσταθεί κοντά στην φωτιά.

Εκεί τον πήρε ο ύπνος, η καλύβα έπιασε φωτιά και κάηκαν τα πόδια του. Ο γιατρός ακρωτηρίασε το ένα του πόδι και το άλλο έμεινε αγκυλωμένο. Ο Jimmy, έμελλε να είναι ένα ανάπηρο παιδί, εγκαταλελειμμένο από τους γονείς του.

Σε ηλικία 12 ετών τον συνάντησε η Φιλανθρωπική Οργάνωση Τanzanian Οrphans Μission, η οποία ανέλαβε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Έτσι, απευθύνθηκε σε διάφορα κέντρα ανάμεσα στα οποία και η Ορθοπαιδική Κλινική του ΠΓΝΠ η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα.

Έτσι ο μικρός Jimmy υποβλήθηκε σε πολύωρη πρωτοποριακή επέμβαση από τον διευθυντή της Κλινικής Μίνωα Τυλλιανάκη, τον καθηγητή Παναγιώτη Μέγα, τον αναπληρωτή καθηγητή αγγειοχειρουργικής Σταύρο Κάκκο και την επιμελήτρια Α' αναισθησιολογίας Ελευθερία Παντελή.

Ήταν μια πρωτοποριακή επέμβαση καθώς κάτι αντίστοιχο δεν έχει γίνει στον ελλαδικό χώρο. Πλέον οι εθελοντές του Οργανισμού εργάζονται για την πλήρη αποκατάσταση του μικρού Jimmy. Όσοι ενδιαφέρονται να τον βοηθήσουν μπορούν να μπουν εδώ.


Η ιστορία του Jimmy


(Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από την Tanzania orphans mission T.O.M.).