Το «ελιξήριο της νεότητας» κρύβεται στις τροφές που καταναλώνουμε; Ή πρόκειται για ένα μαγικό φίλτρο, τη συνταγή του οποίου γνωρίζουν ελάχιστοι; Οι επιστήμονες δεν... αποδέχονται την προσέγγιση της μαγείας, δηλώνουν ωστόσο ότι το πραγματικό «μαγικό φίλτρο» για τη νεότητα, υπάρχει όντως σε πολύ συγκεκριμένες τροφές και ποτά, όπως το κρασί και η σοκολάτα, αλλά και... γλυκύτατες συνήθειες, όπως το... φιλί! Αν κάποιος διαθέτει τη δυνατότητα, ή την ευκαιρία να συνδυάσει αυτά τα τρία «συστατικά», τότε όχι μόνο θα αισθάνεται νέος ή νέα, αλλά θα είναι... ξεκάθαρο στο πρόσωπό του!

Παλαιότερη έρευνα έδειξε ότι το φιλί προκαλεί την ενεργοποίηση «θετικών» ορμονών, μέσω των οποίων ο άνθρωπος όχι μόνο αισθάνεται πιο νέος, αλλά φαίνεται και πιο νέος, καθώς ο οργανισμός του ανανεώνει περισσότερα κύτταρα.


Νέα έρευνα απέδειξε ότι ανάλογες «υπηρεσίες» προσφέρει η κατανάλωση κρασιού και σοκολάτας, πάντα με μέτρο, αν και όχι μόνο σε ειδικές περιστάσεις. 

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, ανακάλυψαν ότι το κρασί και η σοκολάτα βοηθούν τα παλιά κύτταρα να ανανεωθούν και να αντικατασταθούν από νέα, με συνέπεια το δέρμα να γίνεται πιο σφριγηλό και ως εκ τούτου, να εξαφανίζονται ή έστω να περιορίζονται οι ρυτίδες. 

Την έρευνα πραγματοποίησαν φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ, σε συνεργασία με ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μπράιτον, στη Βρετανία.