Τους Alcatrash τους αγαπούν όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά σε όλη την Ελλάδα πλέον.

Είναι η μουσική "συμμορία" που «ειδικεύεται» στα live parties και στις διασκευές, ενώ "έντυναν" μουσικά τα τελευταία δύο χρόνια το 2night show του Ant1, παρέα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και τον Δημήτρη Σταρόβα που θα ξεκινήσει και πάλι το νέο έτος.

Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι ως μπάντα μουσικά δεν έχουν "κλισέ" στις μουσικές επιλογές και επιρροές τους.

Τα τέσσερα μέλη της μπάντας είναι ο Πέτρος Πυλαρινός (φωνή), ο Σταύρος Κωστής (κιθάρα), ο Ανδρέας Βούλγαρης (πλήκτρα) και ο Κωνσταντίνος Παπασπυρόπουλος (ντραμς) και είναι όλοι τους από την Πάτρα.

Έτσι, μία παρέα που ξεκίνησε από την Πάτρα για να κάνει το κέφι της και να περνάει καλά, έφτασε να ακούγεται σε όλη την Ελλάδα και να πρωταγωνιστεί σε ορισμένα από τα καλύτερα parties – live που γίνονται στην Αθήνα.

Ξέρετε, αυτό έχει ένα ενδιαφέρον από μόνο του αφού όταν έκαναν το μεγάλο "μπαμ" δεν είχαν καν δικό τους τραγούδι.

Μιλήσαμε μαζί τους και εκτός ότι μας έδωσαν να καταλάβουμε πως ανεξάρτητα από την επιτυχία τους είναι συνετοί και προσγειωμένοι μας έλυσαν και κάποιες "μουσικές απορίες"...Alcatrash - Έχω Ξεχάσει Τι Πίνω | Official Lyric Video

"Πλέον και τόσο ωραία πράγματα..."

-Ποιοι είναι οι Alcatrash; Πως έγινε η ένωση σας;

A. "Παίζαμε σε μία μπάντα με τον Κωνσταντίνο τον ντράμερ jazz και funky μουσική και είχαμε σκεφτεί τότε πόσο ωραία θα ήταν να παίζαμε πιο εμπορικά τραγούδια, πιο trash μουσική στα live, σε πάρτι που να περνάει ο κόσμος καλά και να περνάμε και εμείς. Πήραμε τηλέφωνο και τους υπόλοιπους που τους γνωρίζαμε, συμφώνησαν και από εκεί γεννήθηκε η μπάντα. Σε αυτή την λογική. Στα live πάρτι, με non stop μουσική αφού είχαμε την τεχνογνωσία για να περνάμε καλά εμείς και ο κόσμος. Δεν ξέραμε βέβαια τότε ότι θα φτάναμε εδώ.

-Υπάρχει "story" πίσω από την ονομασία της μπάντας σας;

Α. "Το όνομα ήταν ιδέα ενός φίλου. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο story, ούτε κάποιο concept πάνω σε αυτό. Είχαν πέσει τότε πολλές ιδέες πάνω στο τραπέζι και πολλά ονόματα. Ψάχναμε κάτι που να παραπέμπει στην τρας μουσική και το βρήκαμε στο "Alcatrash". Άρεσε σε μας, άρεσε και τελικά άρεσε και στον κόσμο."

- Κάνετε διασκευές σε αρκετά κομμάτια. Λείπουν τα παλιότερα τραγούδια στον κόσμο πιστεύετε;

A. "Αρχικά βασιστήκαμε μόνο στις διασκευές, σε ότι αφορά τα τραγούδια που παίζαμε. Αργότερα ήρθαν τα δικά μας. Η μουσική που παίζουμε βασίζεται στις διασκευές και γενικότερα βλέποντας τα πράγματα γύρω μας βλέπουμε ότι όλα έχουν γυρίσει στις περασμένες δεκαετίες. Η μόδα για παράδειγμα έχει vintage στυλ, αλλά και πολλά πράγματα κάνουν κύκλους γύρω από το παρελθόν. Αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν βγαίνουν πλέον και τόσο ωραία πράγματα, αλλά και ότι ο κόσμος του αρέσει να επιστρέφει στις κλασικές συνταγές που αγαπάει."

- Ποια είναι η μεγαλύτερη "κατάκτηση" που έχετε πετύχει ως Alcatrash;

Α. "Θα μπορούσαμε να σου απαντήσουμε η πορεία μας και ότι φτάσαμε από τα live party να μας γνωρίσει όλη η Ελλάδα. Δεν θα θέλαμε όμως να σταθούμε σε αυτό. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε πετύχει να παίζουμε αυτό που μας αρέσει, με τον τρόπο που μας αρέσει και να περνάει με την μουσική μας καλά ο κόσμος. Έχουμε βρει αυτή την χημεία ώστε να διασκεδάζουμε εμείς με αυτό που κάνουμε, αλλά και ο κόσμος που μας ακούει."Alcatrash - Disco Girl * Sakis Rouvas cover

"Όταν αναγκάζεσαι να κάνεις κάτι άλλο πέρα από την μουσική προκειμένου να ζήσεις, αυτό σίγουρα είναι ένα μειονέκτημα στο να δημιουργήσεις..."

-Είστε μία κατεξοχήν live μπάντα.  Συμπληρώστε την πρόταση: Το ιδανικό live θα ήταν...

Α. "Δεν θέλει ερώτημα. Το ιδανικό live είναι αυτό που ο κόσμος είναι όρθιος και χορεύει συνεχώς, τραγουδώντας μαζί μας. Τώρα αν ο κόσμος αυτός είναι 2.000 ή 3.000 άτομα ακόμα καλύτερα. Το live είναι η χημεία, η ένωση -αν το θες- της μπάντας με τον κόσμο."

-Η μουσική ακολουθεί την "κρίση";

Α. "Δισκογραφικά το όλο θέμα έχει χαθεί και πριν από την κρίση. Πόσο καιρό έχεις για παράδειγμα εσύ να πάρεις έναν δίσκο; Πλέον όλα έχουν να κάνουν με την τεχνολογία και αν υπάρχει κάποια άνθηση στην μουσική, εκεί οφείλεται.

Στην γρήγορη και δωρεάν πληροφορία. Δημιουργικά η κρίση έχει το δικό της αντίκτυπο στην μουσική. Αρνητικό κατά την άποψη μας, γιατί όταν αναγκάζεσαι να κάνεις κάτι άλλο πέρα από την μουσική  προκειμένου να ζήσεις, αυτό σίγουρα είναι ένα μειονέκτημα στο να δημιουργήσεις."

-Η συμμετοχή σας στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου άνοιξε τις "πόρτες" που θα θέλατε; Σας δόθηκαν επιπλέον ευκαιρίες;

Α. "Σίγουρα άνοιξε πόρτες και μας δόθηκαν ευκαιρίες που δύσκολα θα είχαμε διαφορετικά. Παράλληλα κερδίσαμε σε εμπειρίες και γνωρίσαμε σημαντικούς ανθρώπους, κάνοντας γνωριμίες που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσουν όχι μόνο στην πορεία μας, αλλά και γενικότερα. Ανθρώπους όπως για παράδειγμα ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και ο Δημήτρης Σταρόβας με τους οποίους περάσαμε τέλεια."Alcatrash - Ναι Υπάρχω Εγώ (Official Lyric Video HQ)

"O Γρηγόρης Αρναούτογλου είναι ένας άνθρωπος ξηγημένος σε όλα του"

-Ο ίδιος ο παρουσιαστής σας στηρίζει πολύ και ραδιοφωνικά. Έχετε φιλικές σχέσεις;

Α. "Φυσικά και έχουμε φιλικές σχέσεις και θα θέλαμε να έχουμε πάντοτε σχέσεις με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Είναι ένας άνθρωπος που μας στήριξε και μας στηρίζει και ξέρει καλά και ο ίδιος ότι το εκτιμούμε βαθιά αυτό. Προσπαθήσαμε και εμείς να δώσουμε το καλύτερο μπορούμε.

Γενικότερα πέρα από το τι είναι επαγγελματικά και που έχει φτάσει είναι ένας άνθρωπος εξηγημένος σε όλα του."

 - Η τηλεοπτική εμπειρία σας έχει βοηθήσει; Ας πούμε στο στήσιμο σας στην σκηνή;

Α. "Εννοείται ότι μας έχει βοηθήσει. Πήραμε σημαντικά πράγματα και εμπειρίες. Βέβαια δεν νομίζουμε ότι πήραμε κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο για τα live μας μέσα από την τηλεόραση, όμως είναι σίγουρο ότι η τηλεόραση μας έμαθε να κινούμαστε σε γρήγορους ρυθμούς. Εκεί γίνονται όλα γρήγορα και το γεγονός αυτό σου δημιουργεί μία πίεση που πολλά πράγματα σε κάνει καλύτερο και να σκέφτεσαι  διαφορετικά."

- Με ποιον καλλιτέχνη ή και συγκρότημα θα θέλατε να συνεργαστείτε μελλοντικά;

Α. "Κοίτα... Πρότυπα έχουμε και μάλιστα σε μεγάλη γκάμα από διαφορετικές μουσικές κατευθύνσεις αφού τα ακούσματα που έχει ο καθένας μας δεν συμπίπτουν και τόσο. Για την ακρίβεια συμπίπτουν μόνο σε αυτά που παίζουμε ως μπάντα. Σίγουρα θα θέλαμε μία συνεργασία με τον Δημήρη Σταρόβα που για μας είναι ένα μεγάλο κομμάτι μουσικά και η γνωριμία μαζί του αποτελεί από μόνη της μία εμπειρία. Θα μας άρεσε εξάλλου να κάνουμε ένα project με όλους τους καλλιτέχνες της δεκαετίας του ’80 και του ’90 από τους οποίους διασκευάζουμε κομμάτια."


"Στην Πάτρα δεν δίνονται ευκαιρίες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει εξέλιξη και να μένεις στάσιμος"

- Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;

Α. "Μέσα στο επόμενο διάστημα, χωρίς να ξέρουμε για την ακρίβεια πότε, θα κυκλοφορήσει ένα δικό μας τραγούδι μέσα από την Panik Records, σε στίχοι και μουσική του Πέτρου Πυλαρινού. Ελπίζουμε ότι θα αρέσει στον κόσμο. Από εκεί και πέρα θέλουμε να συνεχίσουμε να περνάμε καλά με αυτό που κάνουμε, να διασκεδάζει ο κόσμος με μας και να ζούμε μέσα από την μουσική μας, πράγμα που έχουμε καταφέρει. Θέλουμε δηλαδή να παραμείνουμε στο μουσικό προσκήνιο."

- Η Πάτρα είναι «στενή» για τα όνειρα σας ;

Α. "Είναι στενή φυσικά. Μπορεί ως πόλη να εξασφαλίζει μία καλύτερη ποιότητα ζωής από αυτή της Αθήνας, όμως από μουσικής απόψεως δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ευκαιρίες που δίνονται σε έναν μουσικό στην πρωτεύουσα. Στην Αθήνα, παρά τις δυσκολίες που συναντάει κανείς, υπάρχουν τα πάντα. Στην Πάτρα δεν δίνονται ευκαιρίες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει εξέλιξη και να μένεις στάσιμος."

-Ως μπάντα φοβάστε ποτέ το ενδεχόμενο της διάλυσης;

Α. "Κατά αρχήν πρέπει να σου πούμε ότι ζούμε την εποχή της μπάντας μουσικά, τόσο από πλευράς προτίμησης του κόσμου, όσο και από πλευράς ευκαιριών που δίνονται. Αυτό είναι το στάνταρ.

Το να ζήσεις όμως ως μπάντα μέσα από την μουσική σίγουρα είναι πιο δύσκολο από ότι σόλο. Όμως δεν φοβόμαστε κάτι, ούτε έχουμε σκεφτεί ποτέ την διάλυση. Ζούμε την στιγμή και χαιρόμαστε το τώρα κοιτάζοντας πάντα να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε και αγαπάμε."


Πρωϊνό ΣουΚου - Live ALCATRASH (18/12/2016)


The 2Night Show - Jimmy Starova & The AlcaTrash Band - 11/11/2015


Alcatrash * Lady - Μην αντιστεκεσαι / Live @ Γιαφκα


Alcatrash LIVE! {23/12/15}