Το 12ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας είναι αυτό που τους εξωτερικούς του χώρους ζωγράφισε ο Γιώργος Κατσίποδος, ο συνταξιούχος εθελοντής που δίνει χρώμα και ζωή, στα γκρίζα κτίρια των σχολικών συγκροτημάτων.

Όμως την βιβλιοθήκη του ίδιου του σχολείου, την ζωγράφισε και πάλι ένας άλλος εθελοντής που έχει γνωρίσει και έχει αγαπήσει τους μαθητές και τα παιδιά του σχολείου. Ο δάσκαλος Μάνος Καϊμάκης που άφησε στην άκρη το πρόγραμμα του και την κούραση του, ζωγραφίζοντας τους τοίχους της βιβλιοθήκης του 12 Δημοτικού Σχολείου.

Μάλιστα η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Μαριάνα Μπαρτζάκλη, σημείωσε σε ανάρτηση της στο facebook: «Πόσο υπέροχο να συναντάς στο χώρο εργασίας σου συνάδελφους που έχεις συνεργαστεί στο παρελθόν. Τότε ενώνεται η δυναμική και γίνεται μαγεία!!!!Ευχαριστώ από καρδιάς τον εκπαιδευτικό εικαστικών του σχολείου μου Μάνο Καϊμάκη.

Ζωγράφισε αδιαφορώντας για τις επιπλέον ώρες...εργασίας....τη βιβλιοθήκη μας προσφέροντας έναν υπέροχο χώρο στα παιδιά να ταξιδέψουν στον κόσμο του βιβλίου!!!!».

Υπάρχουν λοιπόν και αυτοί οι δάσκαλοι. Δείτε τις φωτογραφίες πoυ έχουν ανέβει στο facebook.