Mετά τη συμπατριώτισσα της Μόνικα Μπελούτσι η Ιταλίδα αστή, πρώην μοντέλο και πρώτη κυρία της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί τοποθετήθηκε για την κουλτούρα βιασμού και τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και βιασμών του θεάματος. "Καλώς ήλθε το σκάνδαλο Γουάινστιν. Είναι θετικό το ότι ξέσπασε η υπόθεση αυτή" δήλωσε η Ιταλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Κάρλα Μπρούνι, σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

"Οι επώνυμοι που αποκάλυψαν την τραυματική εμπειρία ανακουφίστηκαν. Μπορεί, παράλληλα, να αποτελέσει και παράδειγμα για τις απλές γυναίκες που υφίστανται όλα αυτά στους χώρους εργασίας τους, και δεν έχουν την δύναμη να καταγγείλουν" είπε αναφερόμενη στα σκάνδαλα σεξουαλικών παρενοχλήσεων, η σύζυγος του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

"Σε αυτές τις περιπτώσεις το όλο θέμα έχει πάντα να κάνει με την εξουσία. Όταν κάποιος θεωρεί πως μπορεί να θέσει κάποιον άλλον σε κατάσταση υποτέλειας, γεννιέται πραγματικός πόνος. Αν είσαι νέος μπορεί να σου δημιουργηθεί σοβαρό τραύμα. Πρόκειται για ταπεινωτικές καταστάσεις που γεννούν αίσθημα ενοχής" πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Κάρλα Μπρούνι "δεν έχει σημασία πόσος καιρός έχει περάσει" διότι "ο λόγος αποκαθιστά την αξιοπρέπειά μας και δεν μετρά αν τα θύματα αποφάσισαν να μιλήσουν έπειτα από είκοσι χρόνια".