Χειρόγραφο γραμμένο από τον Τζακ Ρούμπι, τον άνδρα που πυροβόλησε και σκότωσε τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του προέδρου Κένεντι, βγαίνει στο σφυρί.

Στο 24σέλιδο κείμενο, ο Ρούμπι περιγράφει τις ενέργειές του μετά τη δολοφονία του Κένεντι από τον Όσβαλντ, στις 22 Νοεμβρίου του 1963, και πριν ο Όσβαλντ πέσει νεκρός από σφαίρες ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, δύο μέρες μετά.

Ο Ρούμπι έγραψε το κείμενο αφότου καταδικάστηκε για φόνο και η οικογένειά του λέει πως επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί από την υπεράσπιση του Ρούμπι, εάν είχε γίνει νέα δίκη, για να δείξει πως ο φόνος δεν ήταν προμελετημένος.

Ο οίκος δημοπρασιών RR Auction δημοσίευσε online απόσπασμα του χειρόγραφου, στο οποίο φαίνεται πως ο δρόμος του διασταυρώθηκε για πρώτη φορά με τον δρόμο του Όσβαλντ στο αστυνομικό τμήμα του Ντάλας όπου κρατούνταν.

Οι χειρόγραφες σημειώσεις του Ρούμπι αναμένεται να πιάσουν περίπου 12.000 δολάρια.

Ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στο Ντάλας, ο Ρούμπι υποστήριξε πως ο φόνος του Όσβαλντ οφειλόταν στη θλίψη του για τον θάνατο του Κένεντι. Δήλωσε αθώος, υποστηρίζοντας πως ο φόνος του Κένεντι του είχε προκαλέσει «ψυχοκινητική επιληψία» και τον είχε οδηγήσει στο να πυροβολήσει ασυνείδητα τον Όσβαλντ.



Lee Harvey Oswald shot by Jack Ruby