Σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας, Χρήστος Πατούχας αναφέρει τα εξής:

"ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

Διά της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Πάτρα 8 Νοεμβρίου 2017

Κύριε Δήμαρχε, κυρία Πρόεδρε

Γνωρίζετε ότι το περίφημο έργο της διάνοιξης της οδού Κανακάρη βαίνει προς την ολοκλήρωση του. Μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκε η κατακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή της νέας σηματοδότησης της αντιδρόμησης των οδών Κανακάρη και Κορίνθου.

Θέλουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1. Κανένας δεν φανταζόταν ότι μετά τον αρχικό σχεδιασμό, ή μετά τις αρχικές πολεοδομικές προβλέψεις, αυτό που θα πρόκυπτε θα ήταν το έκτρωμα που βλέπουμε σήμερα.

2. Είναι βέβαιο, ότι αν οι μελετητές και οι παρακολουθούντες το έργο, είχαν την στοιχειώδη ευαισθησία, θα όφειλαν να αναθεωρήσουν τον τρόπο κατασκευής. Θα επέλεγαν π.χ. την υπόγεια κατασκευή στο τελευταίο τμήμα της. Ο δρόμος με τον τρόπο αυτό θα είχε καλύτερα γεωμετρικά στοιχεία πλάτους, θα διατηρείτο ο σημερινός δρόμος για την μεγαλύτερη διευκόλυνση των κατοίκων, το κόστος θα ήταν πιθανότατα μικρότερο και το όλο έργο θα υπάκουε στις ανάγκες του μέλλοντος. Αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε μεγάλο έργο υποδομής. Σας αναφέρουμε χαρακτηριστικά, ότι οι τελευταίες παρεμβάσεις για την μείωση των κλίσεων, που σαν αποτέλεσμα έχουν και την μείωση της διατομής του δρόμου, είναι μνημείο προχειρότητας και ελλιπών μελετών. Μελετών που έγιναν εκ των υστέρων.

3. Κύριε Δήμαρχε,

Το όλο αποτέλεσμα κάνει κατά την άποψη μας, απαγορευτική την αντιδρόμηση. Σας έχουμε εξηγήσει στο παρελθόν τις ενστάσεις μας. Σας επαναλαμβάνουμε την πλέον προφανή. Η Οδός Κορίνθου, είναι δρόμος μεγαλύτερου μήκους και πλάτους. Ταυτόχρονα τα ρεύματα εξόδου παρουσιάζουν πάντοτε μεγαλύτερο φόρτο στις ώρες αιχμής από τα ρεύματα εισόδου.

Κύριε Δήμαρχε

Διαφωνούμε πάντοτε με την στεγνή τεχνοκρατική προσέγγιση, ανθρώπων που εμπλέκονται στο έργο και μας «απειλούν» με υπαρκτούς και ανύπαρκτους κινδύνους δήθεν απένταξης του έργου. Θύματα αυτής της προσέγγισης γίνονται ενίοτε και Αντιδήμαρχοι σας. Πάντοτε το Στρατηγικό συμφέρον της πόλης είναι αυτό που πρέπει να υπερτερεί. Αυτό το στρατηγικό, μελλοντικό συμφέρον, έχετε και εσείς και εμείς χρέος να υπηρετήσουμε. Μπορείτε με δική σας πρωτοβουλία να προλάβετε και να διορθώσετε ένα έγκλημα. Στην προσπάθεια σας αυτή, αν την επιχειρήσετε, θα έχετε αρωγούς τους κατοίκους της περιοχής και τους επαγγελματικούς κλάδους, που επιτελούν συγκοινωνιακό έργο.

Σε κάθε περίπτωση, σας ζητάμε, το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του."