Έντονη δραστηριότητα παρουσιάζει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kalavrytanews, ομάδα Μαζιωτών που ετοιμάζουν πρόταση για την απόσχιση της Κλειτορολευκασίας από τον Δήμο Καλαβρύτων και την δημιουργία νέου Δήμου.

Μάλιστα στην πρόταση έχει βρεθεί και η ονομασία του "νέου Δήμου" που δεν έχει τοπωνύμιο αλλά ονομασία με χαρακτηρισμό όπως "ορεινός -η". Για την προώθηση της πρότασης ενόψει των επικείμενων αλλαγών στον "Καλλικράτη", έχουν έρθει σε επαφή με υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης ενώ αναμένεται να συναντηθούν και με τον ίδιο τον Υπουργό Eσωτερικών κο Σκουρλέτη.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν επαφές και με τοπικούς φορείς από την περιοχή της Δ.Ε. Αροανίας και Δ.Ε. Παΐων για τυχόν ευρύτερη συνένωση. Η πρόταση τους επικεντρώνεται, όπως αναφέρουν, στο γεγονός της μεγάλης έκτασης του Δήμου Καλαβρύτων, τις μεγάλες αποστάσεις αλλά και στα διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως τονίζουν στην πρόταση, μεταξύ του τουριστικού κέντρου και στην αγροτοκτηνοτροφική περιφέρεια του υπάρχοντος Καλλικρατικού Δήμου Καλαβρύτων.

Η πρόταση του διαχωρισμού, είναι προϊόν έντονων διαβουλεύσεων τοπικών παραγόντων, που ποτέ δεν είδαν με "καλό μάτι" την διοικητική ενοποίηση της Επαρχίας Καλαβρύτων, πρόταση όμως, που είναι εξαιρετικά δύσκολη να υλοποιηθεί από τα πληθυσμιακά κριτήρια, που είναι βασικά για μια τέτοια απόφαση από πλευράς Υπουργείου.