Ο Ηλίας Λουρίδας μπορεί να απεβίωσε άδικα πριν από δύο ημέρες, όμως θα συνεχίζει να ζει μέσα από το σώμα δύο συνανθρώπων του, καθώς οι νεφροί του μεταμοσχεύθηκαν και ήδη έσωσαν δύο ζωές.

Τα τρία αδέλφια του, όπως αναφέρει το patrisnews.com, έλαβαν μια γενναία απόφαση το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου τους ενημέρωσε ότι ο Ηλίας είναι κλινικά νεκρός και η κατάστασή του μη αναστρέψιμη. Χωρίς δεύτερη σκέψη, έδωσαν τη συγκατάθεσή τους ώστε να γίνει δωρεά οργάνων, προκειμένου να σώσουν ασθενείς που είναι σε λίστα αναμονής.

Έτσι σύμφωνα με πηγές του Νοσοκομείου, προχθές το βράδυ έγινε η χειρουργική επέμβαση αφαίρεση των νεφρών από το σώμα του Ηλία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν γίνει ήδη οι μεταμοσχεύσεις στους ασθενείς που ήταν σε αναμονή.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος 47χρονος από το Πράσινο Πύργου είχε τραυματιστεί σοβαρά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όταν κινούνταν με το δίκυκλό του επί της οδού Πατρών, στο ύψος του Κλειστού Γυμναστηρίου, με κατεύθυνση προς Πύργο.

Ο δρόμος ήταν ολισθηρός και επικίνδυνος λόγω της βροχής. Ξαφνικά και για αδιευκρίνιστη αιτία, ο Ηλίας έχασε τον έλεγχο και εξετράπη από την πορεία του, με συνέπεια να πέσει με σφοδρότητα σχεδόν στη μέση του βρεγμένου οδοστρώματος και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι, χάνοντας αρκετό αίμα.

Δυστυχώς τα τραύματα στο κεφάλι αποδείχθηκαν πολύ ισχυρά και ανίκητα, λυγίζοντας τον θαρραλέο Ηλία.