Το 16ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών - Κωστής Παλαμάς συμμετέχει, για πρώτη φορά, σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο L-ORATORY - Learning Obtained by Reinforced AttitudesThrough Original Reading and Reseach by Youngsters.

Επιγραμματικά, οι στόχοι του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με μαθητές άλλων χωρών, η ανάπτυξη τεχνικών ανάγνωσης, η εμπλοκή των γονέων στην αναγνωστική διαδικασία των παιδιών τους, η ενίσχυση θετικών στάσεων απέναντι στο βιβλίο, την ανάγνωση και τη διαφορετικότητα και η δημιουργία εφαρμογών με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν Δημοτικά και Γυμνάσια από Τουρκία (συντονιστικό σχολείο), Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Πολωνία και Ελλάδα. Στα πλαίσια ενημέρωσης των γονέων αλλά και της ευρύτερης κοινότητας, διοργανώνεται την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στις 18:30, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σχολείου, ενημερωτική ημερίδα με θέμα:

«30 χρόνια Erasmus+. Το Σχολείο μας συμμετέχει» όπου θα παρουσιαστούν οι στόχοι, δράσεις και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του προγράμματος. Στα πλαίσια της ημερίδας θα γίνουν και οι βραβεύσεις των μαθητών του 16ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών - Κωστής Παλαμάς που συμμετείχαν στο διαγωνισμό δημιουργίας λογότυπου.

Ακόμη θα προβληθεί η διάρκειας 15΄βραβευμένη με Όσκαρ ταινία μικρού μήκους animation: «Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κου Μόρρις Λέσμορ». Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό.