Πολλοί είναι αυτοί που αρχίζουν να βαριανασαίνουν και βλέπουν την καρδιά τους να χτυπάει σαν τρελή όταν παρακολουθούν ένα φιλμ τρόμου.

Και πώς να συμβεί άλλωστε διαφορετικά όταν η ταινία είναι τρομακτική και ο θάνατος καραδοκεί σε κάθε καρέ;

Κι όμως, την ώρα που καταριέσαι τη μοίρα σου γιατί έβαλες αυτή την ταινία να δεις, μια νέα έρευνα μας λέει πως η παρακολούθηση ταινιών τρόμου μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γουεστμίνστερ ανακάλυψαν πως 90 λεπτά κινηματογραφικού τρόμου τη μέρα μπορούν να κάψουν ακόμα και 113 θερμίδες, το ίδιο δηλαδή με μισή ώρα περπάτημα. Ο επικεφαλής Dr Richard Mackenzie δήλωσε στον Guardian: «Καθένα από τα 10 φιλμ που ελέγχθηκαν έκαναν τους σφυγμούς να τρέχουν και πυροδότησαν αύξηση στους παλμούς της καρδιάς. Όσο ο σφυγμός γίνεται εντονότερος και το αίμα κυκλοφορεί στο σώμα γρηγορότερα, το σώμα βιώνει ένα κύμα αδρεναλίνης».

Και είναι ακριβώς αυτή η έκλυση αδρεναλίνης που ακολουθεί τον φόβο που καταλήγει σε «λιγότερη όρεξη, αύξηση στον βασικό μεταβολικό ρυθμό και κάψιμο τελικά μεγαλύτερου αριθμού θερμίδων».

Οι ερευνητές βρήκαν μάλιστα πως το μέσο φιλμ τρόμου καίει 113 θερμίδες, αν μιλάμε όμως για την αριστουργηματική «Λάμψη» του Κιούμπρικ, τότε οι θερμίδες σκαρφάλωσαν στις 184! Δεύτερα κατατάχθηκαν τα «Σαγόνια του καρχαρία» με 161 και ο «Εξορκιστής» με 158. Η υπόλοιπη λίστα αποτελούνταν από τα «Alien», «Saw», «Εφιάλτη στον δρόμο με τις λεύκες», «Paranormal Activity», «Blair Witch Project», «Σχιζοφρενή δολοφόνο με το πριόνι» και τέτοια πράγματα…