Με όσους θέλουν να κάνουν και όχι να γίνουν… 

Η προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου και σύγχρονου Κεντροαριστερού φορέα, περνά υποχρεωτικά μέσα από διαδικασίες ρήξης. Μέσα από διαδικασία φιλτραρίσματος και αποτίμησης της πορείας ως εδώ, ορθής αξιολόγησης των θετικών και αρνητικών. Πάνω από όλα χρειάζεται να μπεί ένα τέλος στο συνήθειο να κρύβουμε τις «παθογένειες» κάτω από το χαλί σε μία απόπειρα να κρύψουμε από τον κόσμο την εκάστοτε αλήθεια.

Αν δεν αξιολογηθούν τα λάθη που οδήγησαν έναν πολιτικό χώρο, από κυρίαρχο και ρυθμιστή σε "κομπάρσο", αν δεν παρθούν αποφάσεις αποβολής των προσώπων και αντιλήψεων ¨βαριδίων¨ που ο κόσμος εκλογικά έχει καταδικάσει, τότε το όλο εγχείρημα δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον.

Σημαντικός αριθμός νέων ανθρώπων, που δεν προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα, που έχουν εργαστεί στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επιθυμούν να συγκροτήσουν την σύγχρονη κεντροαριστερά στην Ελλάδα και να διεκδικήσουν την εξουσία, προτείνοντας και εφαρμόζοντας εφικτές λύσεις, προϊόν της παιδείας της Κρίσης που με σκληρό και ανορθόδοξο τρόπο απέκτησαν.

Η παρούσα κατάσταση είναι δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά, αλλά στο μυαλό των νέων δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μη αναστρέψιμη. Ρεαλιστικές λύσεις για την παιδεία, με τομές στα ανώτατα ιδρύματα και σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας, είναι ικανές να συμβάλλουν στη μείωση της ανεργίας.

Εξορθολογισμός δαπανών και φορολογίας, εφαρμογή των ευρωπαϊκών συμφωνιών και ψηφιοποίηση στοιχείων, εκσυγχρονισμός του κράτους, δύνανται να αποσυμπιέσουν τα προβλήματα που σωρευτικά ταλανίζουν την χώρα. Αξιοποίηση της εγχώριας αγροτικής παραγωγής, όχι με την πολιτική επιδοτήσεων, αλλά με κίνητρα εξαγωγών και διακρατικές συμφωνίες, θα έδινε ανάσα στους πολυάριθμους αγρότες όλης της χώρας.

Τα παραπάνω είναι μόνο λίγα από εκείνα που επιγραμματικά μπορεί να πει κανείς, τα οποία όμως είναι ικανά για να ξεκινήσουμε πάλι. Να πάρει η οικονομία μας μπροστά όχι από δανεικά, αλλά από δικές μας λύσεις. Πολιτικές λύσεις προερχόμενες από τη γενιά της κρίσης, τη γενιά της ενέργειας, της πολιτικά αποφασισμένης να πράξει υπερβάσεις.

Μακριά από τις κρεατομηχανές πολιτικών στελεχών που επι δεκαετίες έδιωχναν κάθε υγιή πολιτικό νού υπέρ της προστασίας των πολιτικών οφίτσιων και ισχύος συγκεκριμένων επαγγελματιών πολιτικών.

Οφείλουμε να σκύψουμε πάνω από τα πραγματικά προβλήματα και, από τη στιγμή που έχουμε τις λύσεις, να τις προτείνουμε και εφαρμόσουμε, χωρίς βαρίδια και μικροκομματικά συμφέροντα. Με ειλικρίνεια απέναντι στον πολίτη, με πρόγραμμα, χωρίς κενές υποσχέσεις και μαγικές λύσεις. Τη Κυριακή είναι η μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσουμε τη μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ που τόσο έχει ανάγκη ο πολίτης, με τη γενιά που μπορεί και θέλει. Με τη γενιά που θέλει να κάνει και όχι να γίνει…