Δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες στη Διαύγεια η απόφαση για την έγκριση του ποσού των 11,842,340.99 ευρώ που θα δοθούν ως έκτακτη επιχορήγηση στα ΑΕΙ της χώρας, όπως ανακοίνωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου. «Τα έργα θα αφορούν παρεμβάσεις αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών, του σχετικού λειτουργικού του εκπαιδευτικού εξοπλισμού».

Το ποσό θα διατεθεί σε έργα για τον εκσυγχρονισμό των ακαδημαϊκών υποδομών μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2017. «Τα έργα θα αφορούν παρεμβάσεις αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών, του σχετικού λειτουργικού του εκπαιδευτικού εξοπλισμού και κάθε άλλη δαπάνη η κάλυψη της οποίας προβλέπεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Μεταξύ των κριτηρίων για την ένταξη των πράξεων είναι η επιλεξιμότητα και η ωριμότητα των προτεινόμενων έργων καθώς και η δυνατότητα άμεσης υλοποίησης αυτών», σημείωσε ο υπουργός.

Με την δημοσίευση της απόφασης γίνεται πράξη η σχετική δέσμευσή του κατά την 85η Σύνοδο των Πρυτάνεων, στις 8 Σεπτεμβρίου 2017. Τι επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη συμβασιούχων του Π.Δ 407 για τα Πανεπιστήμια.

Για το ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της Πάτρας έχει αποφασιστεί:

-ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΚΕ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ: 882,500.00

-ΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΚΕ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: 385,000.00