Το μεσημέρι του Σαββάτου ο 11χρονος Αμίρ συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και τον Γιάννη Μουζάλα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής σημειώθηκε ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του Αφγανού, ο οποίος είχε κληρωθεί σημειοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου - Τελικά, με απόφαση του διευθυντή κράτησε την ταμπέλα του σχολείου

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο μικρός Αμίρ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάννη Μουζάλα. Ο 11χρονος Αφγανός είχε κληρωθεί για να είναι σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Τελικά, παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης με απόφαση του διευθυντή του σχολείου.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής σημειώθηκε ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του, όπου πέταξαν πέτρες και μπουκάλια, προκαλώντας σοκ στον ίδιο τον Αμίρ και την οικογένειά του.

Ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον 11χρονο και τη μητέρα του, τόνισε: «Αμίρ, θέλω να σου κάνω ένα δώρο επειδή κάποιοι έκαναν λάθος και σου στέρησαν την τιμή να κρατήσεις την ελληνική σημαία. Σήμερα θα σου τη δώσω εγώ, γιατί σου αξίζει.

Να την κρατάς πάντοτε ψηλά και να θυμάσαι ότι στην Ελλάδα όλα τα παιδιά απολαμβάνουν παιδεία και ασφάλεια, εγγυημένη από την αγάπη και την αλληλεγγύη του λαού μας».

«Κάποιοι στέρησαν από τον Αμίρ την τιμή να κρατήσει την σημαία μας. Σήμερα του την έδωσα για να θυμάται και να τιμά τις αρχές & τις αξίες μας», έγραψε ο Πρωθυπουργός στο Twitter, μετά την συνάντησή του με τον 11χρονο.