Μια χώρα γνωστή για το laissez-faire στον γυμνισμό, η Γαλλία διαθέτει πλαζ, κάμπινγκ και πισίνες για γυμνιστές.

Τώρα όμως, κάνει ένα βήμα παραπάνω και ανοίγει το πρώτο εστιατόριο για γυμνιστές, όπου όλοι οι συνδαιτημόνες θα μπορούν να ευχαριστηθούν το δείπνο τους... όπως τους γέννησε η μάνα τους, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien.

Το εστιατόριο «O’naturel» άνοιξε για το κοινό την Παρασκευή μετά από ένα επιτυχημένο ιδιωτικό δείπνο αποκλειστικά για την Ένωση Γυμνιστών του Παρισιού, μία ημέρα πριν.

Όπως ανέφεραν την Πέμπτη οι διευθυντές του εστιατορίου στον Parisien, «απόψε έχουμε μόνο τα μέλη της Ένωσης. Μας έχουν υποστηρίξει από την αρχή και το πρώτο δείπνο μας τούς ανήκει».


Οι δύο διευθυντές πρόσθεσαν ότι τα μέλη έμειναν απολύτως ευχαριστημένοι από την εμπειρία και όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα είναι οι μόνοι.

Το εστιατόριο έχει εξιτάρει το ενδιαφέρον των πολιτών που κατοικούν στη γειτονιά όπου βρίσκεται το εστιατόριο, στο 12ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, στην rue de Gravelle, και επιθυμούν να το επισκεφθούν.

«Δεν με ενοχλεί ούτε εμένα, ούτε τους γείτονές μου. Δεν βλέπουμε κάτι από τον δρόμο. Γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Δεν είναι αίθουσα μασάζ», δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα ένας άνδρας.

Όσο για τις τιμές, ένα πιάτο στο εστιατόριο, ξεκινά από τα 29 ευρώ ενώ τα μενού με ορεκτικό και γλυκό κυμαίνονται στα 39 με 49 ευρώ.


Όταν κανείς εισέρχεται στο εστιατόριο, στην είσοδο η γκαρνταρόμπα ζητά από τους πελάτες να αφήσουν τα ρούχα τους εκεί, προτού προχωρήσουν στην αίθουσα.

Μένει να αποδειχθεί αν οι Παριζιάνοι θα παραμείνουν ένθερμοι στην ιδέα ενός γυμνού δείπνου, την ώρα που περισσότεροι από 2,6 εκατ. πολίτες στη Γαλλία έχουν τον γυμνισμό ως καθημερινή συνήθεια, με το Παρίσι να διαθέτει ήδη μια δημόσια πισίνα όπου οι άνθρωποι μπορούν να κολυμπήσουν γυμνοί μέχρι τρεις φορές την εβδομάδα, καθώς επίσης και 460 περιοχές για γυμνιστές, συμπεριλαμβανομένων κάμπινγκ και πλαζ.