Το CNN πρόσφατα ανακοίνωσε μια λίστα με τα καλύτερα beach bar σε όλο το κόσμο, ανάμεσα σε αυτά μάλιστα φιγουράει στην πέμπτη θέση και ένα ελληνικό. Όχι, δεν βρίσκεται εκεί που φαντάζεστε: στη Μύκονο ή τη Σαντορίνη. Οι συντάκτες του CNN το ανακάλυψαν στην Κάλυμνο.

Πριν σας αποκαλύψουμε όμως τη λίστα με τα 20 καλύτερα beach bar του κόσμου, αναρωτηθήκαμε τι είναι αυτό που κάνει ένα beach να ξεχωρίζει. Ψάχνοντας δεν βρήκαμε μόνο ένα χαρακτηριστικό, αλλά πολλά. Αυτά μάλιστα διαπιστώσαμε ότι αλλάζουν ανάλογα με την περιοχή και την κουλτούρα της κάθε χώρας. Κάποια όπως αναφέρει το arttravel ξεχωρίζουν για την πολυτέλεια, το design τους, το πολύτιμα υφάσματα στα day beds τους, ενώ κάποια άλλα για το μποέμ χαρακτήρα τους, τη ζωντανή μουσική της, την αυθεντική, απείραχτη ατμόσφαιρα που έχει ανάγκη κάποιος όταν βρίσκεται μερικά βήματα μακριά από την θάλασσα.
 
Dune Preserve Beach Bar, Ανγκουίλα


Είναι το bar που θέλει να βρεθεί κανείς με το που θα επισκεφτεί για πρώτη φορά την Καραϊβική. Ανήκει σε ένα τραγουδιστή της ρέγκε, οπότε μπορείτε να φανταστείτε την μουσική υπόκρουση. Μαζί του στο μπαρ συνομιλούν από χρηματιστές της Wall Street μέχρι επίδοξοι μοντέρνοι πειρατές.The Dune Preserve, The Valley, Ανγκουίλα.

Baba Nest, Πουκέτ


Μια ξύλινη επιφάνεια που επιπλέει προσφέροντας πανοραμική θέα σε όλη τη παραλία, τα γύρω νησιά. Πάνω της έχουν σοφά τοποθετηθεί πουφ, χαμηλά τραπεζάκια και άνετες μαξιλάρες για να απολαμβάνουν τα κοκτέιλ τους την ώρα του ηλιοβασιλέματος οι θαμώνες του. Baba Nest, 88 Moo 8 Sakdidej Road, Tambon Vichit, Amphur Muang, Πουκέτ, Ταϊλάνδη.

Shipwreck Hut, Νησιά Cook


Αιώρες, ηλιοβασιλέματα, barbeque, τροπικά φρούτα, gospel και ένα «μαγικό» κοκτέιλ που φτιάχνεται με μυστική συνταγή και σερβίρεται σε  βάζο μαρμελάδας. Shipwreck Hut, Aroa Beachside Inn, Arorangi, Rarotonga, Νησιά Cook.

Ponta dos Ganchos, Βραζιλία


Στο πιο ακριβό resort της Βραζιλίας, σε μια ιδιωτική ακτή βρίσκεται αυτό το τεράστιο beach bar. Προσφέρει υπέροχη θέα στον ωκεανό, άνετα σαλόνια και κοκτέιλ που σερβίρονται μόνο εδώ, όπως το signature The Hook που έχει φυσαλίδες. Ponta dos Ganchos, Rua Eupídio Alves do Nascimento, 104, Governador Celso Ramos SC, Βραζιλία.

Beach Bar Babis, Κάλυμνος


Ίσως το πιο αυθεντικό beach bar της Μεσογείου, στο μαγικό νησί της Καλύμνου. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση και αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό από το service και τη χαρά που φτιάχνεται το κοκτέιλ σου. Έκπληξη και το πρωινό που σερβίρεται στο ξεκίνημα κάθε ημέρας. Babis Bar, Παραλία Μυρτιές, Κάλυμνος, Ελλάδα.

The Rock Bar, Ayana Resort, Μπαλί


Ξεχωρίζει για αυτή την τεράστια ξύλινη προβλήμα που μοιάζει την ώρα του δειλινού σαν να ακουμπά τον ήλιο. The Rock Bar, Jalan Karang Mas Sejahtera, Jimbaran, Μπαλί, Ινδονησία.

Uxua Praia, Μπάχια, Βραζιλία


Βρίσκεται σε μια πανέμορφη ολόλευκη παραλία με φοίνικες. Εκεί έχουν στηθεί οι πέργκολες από καλάμια κάτω από τις οποίες σερβίρονται εξωτικά κοκτέιλ και μπουκίτσες θαλασσινών. Uxua Praia, Uxua Casa Hotel, Quadrado, Trancoso, Μπάχια, Βραζιλία.
 
Soggy Dollar Bar, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι


Εδώ τα έχει κάνει όλα η φύση….οι άνθρωποι απλώς αναμιγνύουν τα ποτά και απολαμβάνουν το φυσικό τοπίο, το οποίο περιλαμβάνει φοίνικες, σμαραγδένια νερά και λευκή άμμο. Soggy Dollar Bar, White Bay, Jost Van Dyke, Παρθένοι Νήσοι.

The Fish and Rhum Shack, Shanti Maurice, Mαυρίκιος


Παρά το γεγονός ότι ανήκει σε ένα θεωρητικά πολυτελές resort αυτό χαρακτηρίζεται για τη ρετρό του διακόσμηση και τη σχεδόν παραδοσιακή αισθητική του. The Fish and Rhum Shack, Shanti Maurice, Μαυρίκιος.

 
Doyles on the Beach, Watsons Bay, Αυστραλία


Οι ιδιοκτήτες του ισχυρίζονται ότι πρόκειται για το πιο παλιό beach bar του κόσμου, μιας και η μπάρα του λειτουργεί από το καλοκαίρι του 1885. Αυτό που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα είναι τα πιάτα των θαλασσινών του, αλλά και η θέα στο λιμάνι του Σύδνεϋ.

Moonshadows Malibu, Καλιφόρνια


Εδώ και σαράντα χρόνια είναι σταθερή αξία για τους ντόπιους αλλά και για τους επισκέπτες. Εκτός από τα τραπέζια του που σχεδόν αγγίζουν τον ωκεανό, δυνατό του χαρτί είναι η κουζίνα του που ανανεώνεται συνεχώς με νέα πιάτα και ιδέες. Moon Shadows, 20356 Pacific Coast Highway, Μαλιμπού, Καλιφόρνια.

Z-Plage, Κάννες



Ανήκει στο Hotel Martinez και δεσπόζει στην αστραφτερή Croisette. Εδώ κατά την διάρκεια του φεστιβάλ πλήθως διασημοτήτων παίρνουν το πρωινό τους ή κανονίζουν τα ραντεβού για τις συνεντεύξεις τους. Z-Plage, Hotel Martinez, 73 La Croisette, Κάννες, Γαλλία.

Cerritos Beach Club, Μεξικό


Το αγαπημένο των σέρφερ μιας και η παραλία του είναι διάσημη για τα κύματα της. Μάλιστα, επειδή οι θαμώνες είναι συνήθως νεαροί εθισμένοι με την τεχνολογία διαθέτει plasma τηλεοράσεις, δωρεάν internet και διάφορες hi tech ανέσεις. Cerritos Beach Club, Playa Los Cerritos, Pescadero, Baja California Sur, Μεξικό.

Bayside Beach Bar, St. Lucia



Οι σπεσιαλιτέ εδώ είναι τα mojitos και το Creole στιλ τάπας που σερβίρονται είτε στο ξύλινο κατάστρωμα με θέα την Καραϊβική ή δεξιά στη λευκή αμμουδιά της παραλίας Sugar. Οι φανατικοί του θαμώνες ωστόσο έρχονται για τις αιώρες του. Jalousie Plantation, Val des Pitons, Forbidden Beach, La Baie de Silence, Soufriere, St Lucia, W.I.

Shalvata, Τελ Αβίβ



Cocktails, μοντέρνοι, ηλεκτρονικοί ήχοι και οι πιο όμορφοι άνθρωποι των 20s and something περνούν εδώ στο λιμάνι της πόλης τις ώρες τους μέχρι να πέσει ο ήλιος. Shalvata, Tel Aviv Port, Τελ Αβίβ, Ισραήλ.

O'Grille Beach Bar & Restaurant  Ilha de Sal, Κυανή Ακτή



Μακριά από τη φασαρία της πόλης, εδώ θα βρείτε την ιδανική lounge ατμόσφαιρα για να χαλαρώσετε με το σωστό service. Cafe Sofia Beach Bar, Shop 17 Eden on the Bay, Otto du Plesis Drive, Bloubergstrand, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική.

C' Beach Club, Μαυρίκιος


Οι ιδιοκτήτες του έχουν αναδείξει την παραλία στολίζοντας της με καναπέδες σε τέτοια απόσταση που εξασφαλίζεται ιδιωτικότητα ανάμεσα στους επισκέπτες. Όταν πέφτει η νύχτα, η δράση μεταφέρεται γύρω από τη πισίνα, όπου μετατρέπεται σε club με μουσική και χορό. C' Beach Club, Domaine de Bel Ombre, Μαυρίκιος

The Beach Club @ ME, Κανκούν



Ιδανικό για ζευγάρια και για έναν ιδανικό ταξίδι του μέλιτος κυρίως για τα παραδοσιακα Μπαλινέζικου στυλ κρεβάτια που υπάρχουν πάνω στη παραλία για τέλεια σιέστα. The Beach Club, Boulevard Kukulcán, Km. 12 Zona Hotelera Cancún, Μεξικό.
 
UMbar @ Huvafen Fushi, Μαλδίβες



Δεν είναι ακριβώς πάνω στην παραλία, αλλά δίπλα σε μια εντυπωσιακή πισίνα υπερχείλισης. Όμως οι δημιουργοί του φρόντισαν να φέρουν την παραλία εκεί, στρώνοντας το δάπεδο με πραγματική απαλή άμμο από τις παραλίες των Μαλδιβών που στην πραγματικότητα δεν απέχουν και πολύ. UMBar, Havafen Fushi, North Male Atoll, Μαλδίβες.
 
Ushuaia Beach Hotel, Ίμπιζα


Εδώ, ο σκοπός είναι να χορέψεις και σε αυτό το beach bar της Ίμπιζα οι dj κρατούν την υπόσχεση τους για χορό με γυμνά πόδια στην άμμο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.