Ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης έστησε η ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙ.ΠΕ στην Πάτρα  για ένα σκυλάκι.  

Το σκυλάκι, είχε πέσει σε ένα πηγάδι βάθους δέκα μέτρων, κοντά στην Κάτω Αχαΐα και γάβγιζε για βοήθεια. Διαβάστε πως περιγράφει την επιχείρηση διάσωσης αυτόπτης μάρτυρας του όλου περιστατικού.

«Όλα ξεκίνησαν από ένα γαύγισμα μέσα από πηγάδι. Λίγα λεπτά να οργανωθούμε και κλίση στο 199. Η σκέψη φυσικά το αν θα ασχοληθεί κάποιος, πέρασε απ το μυαλό μας...

Άδικα όπως αποδείχτηκε, καθώς σε λίγα λεπτά κατέφθασε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας και κατόπιν κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από Πάτρα.

Η επόμενη σκέψη ήταν... Ποιός θα μπει σε ένα σκοτεινό πηγάδι βάθους 10 μέτρων, για να σώσει ένα σκύλο σε άγνωστη κατάσταση με έλλειψη οξυγόνου;

Η ομάδα ήρθε έτοιμη και αποφασισμένη . Συντονισμένα και γρήγορα έδεσαν σχοινιά κατέβασαν τον Παναγιώτη και σε λίγο ήρθε η σωτηρία για τον τετράποδο φίλο. Πιο κάτω οι φωτογραφίες από τους αφανείς ήρωες σε ώρα καθήκοντος. Τα μπράβο και τα συγχαρητήρια δεν φτάνουν. Ευχαριστούμε».

(Οι φωτογραφίες είναι από το facebook).