Ένα λιωμένο ή σπασμένο κραγιόν έχει τύχει σε κάθε γυναίκα, τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να το σώσουμε;

Σίγουρα η σκέψη του να το πετάξουμε δεν είναι μια σωστή λύση. Υπάρχουν τρόποι να χρησιμοποιήσετε και πάλι το αγαπημένο ή καινούργιο σας κραγιόν που έχει πάθει ζημιά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε την κατάλληλη τεχνική για να το κάνετε σαν καινούργιο.

Μπορείτε να το κολλήσετε ή να το λιώσετε περισσότερο μετατρέποντας το σε ένα κραγιόν μέσα σε βαζάκι. Βρείτε την κατάλληλη λύση στο πρόβλημα σας διαβάζοντας τις τεχνικές που ακολουθούν, σύμφωνα με το beautetinkyriaki.

Λιωμένο κραγιόν

Αν το κραγιόν έχει απλά αρχίσει να μαλακώνει, βάλτε το στο ψυγείο για λίγη ώρα και μόλις το βγάλετε θα έχει γίνει σαν καινούργιο.

Σε περίπτωση που έχει λιώσει περισσότερο, βάλτε το αρχικά στο ψυγείο και μόλις το βγάλετε, δείτε το και αξιολογήστε την ζημιά. Αν το σχήμα του έχει παραμείνει το ίδιο, τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως είναι. Αν όμως έχει αλλάξει σχήμα, σημαίνει πως το κραγιόν σας είχε λιώσει πολύ.

Τότε θα πρέπει να αφαιρέσετε το περισσότερο του προϊόντος που μπορείτε από το δοχείο του και να το βάλετε σε βαζάκι. Στη συνέχεια απλώστε το ομοιόμορφα με ένα μεταλλικό κουτάλι. Εναλλακτικά, λιώστε το με το πιστολάκι, ένα κερί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα. Αφήστε το να κρυώσει και να στερεοποιηθεί και χρησιμοποιήστε το κανονικά σαν κραγιόν με ένα πινελάκι.

Σπασμένο κραγιόν

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να κολλήσετε το σπασμένο κραγιόν στην βάση του. Ακόμη κι αν το σπάσιμο του κραγιόν έχει γίνει στην μέση του προϊόντος, η τεχνική που θα ακολουθήσετε για να το κολλήσετε είναι η ίδια.

Λιώστε με τη βοήθεια του σεσουάρ, ενός αναπτήρα ή ενός σπίρτου την άκρη του σπασμένου κομματιού τόσο στο δοχείο, όσο και στο κραγιόν και ενώστε τα. Κρατήστε τα για λίγα δευτερόλεπτα ενωμένα μέχρι να κολλήσουν.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας μπατονέτας ή οδοντογλυφίδας ισιώστε λίγο την ένωση και ξαναζεστάνετε ελαφρώς το κραγιόν. Μόλις κολλήσει εντελώς, βάλτε το για λίγο στο ψυγείο και το σπασμένο κραγιόν σας θα είναι σαν καινούργιο.

Αν θέλετε μπορείτε πριν δοκιμάσετε να κολλήσετε τις δυο σπασμένες άκρες του κραγιόν μεταξύ τους να τις ισιώσετε ελαφρώς με μια καθαρή μπατονέτα, έτσι ώστε να εφαρμόσουν καλύτερα μεταξύ τους.

Κραγιόν που έχει καταστραφεί

Καταρχήν αξιολογήστε πόσο έχει καταστραφεί το κραγιόν σας. Στη συνέχεια, απλά σώστε όσο περισσότερο από το κραγιόν σας μπορείτε μεταφέροντας το σε ένα καθαρό βαζάκι.

Λιώστε το με το σεσουάρ, ένα αναπτήρα / σπίρτο ή το φούρνο μικροκυμάτων και μετατρέψτε το σε ένα κραγιόν σε βαζάκι το οποίο μπορείτε να φορέσετε με ένα πινέλο χειλιών ή το δάχτυλο σας.

Χρησιμοποιήστε το για να φτιάξετε ένα νέο

Πέρα από το να σώσετε ένα κραγιόν λιώνοντας το και βάζοντας το σε ένα δοχείο ή απλά κολλώντας το, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια νέα απόχρωση ή μια νέα υφή, όπως ένα lip gloss.

Αναμείξτε λοιπόν διάφορες αποχρώσεις κραγιόν μεταξύ τους και δημιουργήστε νέα χρώματα. Αναμείξτε το λιωμένο ή σπασμένο κραγιόν σας με βαζελίνη και φτιάξτε ένα υπέροχο lip gloss.