«Η ΝΔ δεν έχει αμφισβητήσει ποτέ την επιχειρησιακή ικανότητα της ελληνικής αστυνομίας. Ίσα -ίσα πολλάκις ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συγχαρεί τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη της για την αύξηση της εγκληματικότητας και την κατάσταση στα Εξάρχεια.

«Η ΝΔ δεν έχει αμφισβητήσει ποτέ την επιχειρησιακή ικανότητα της ελληνικής αστυνομίας. Ίσα -ίσα πολλάκις ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συγχαρεί τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Προσπαθούμε να κάνουμε έναν διαχωρισμό, η μεν αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, όταν όμως υπάρχει θέμα συλλογικοτήτων, δηλαδή Ρουβίκωνες και όλα τα σχετικά, τότε δια μαγείας η Αριστερή ευαισθησία της κυβέρνησης παρεμβαίνει στην αστυνομία και εκεί δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της» είπε μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στον Realfm.

Όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει ανοχή σε συγκεκριμένους ιδεολογικούς χώρους και οργανώσεις, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας απάντησε μεταξύ άλλων «βεβαίως, 100%. Όταν μπήκε ο Ρουβίκωνας στη Βουλή, συνελήφθησαν οι άνθρωποι αυτοί από την ελληνική αστυνομία και μέχρι να πάνε στο αστυνομικό τμήμα, παρενέβη ο Πρόεδρος της Βουλής και έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τους αφήσουν ελεύθερους και να τους γυρίσουν και πίσω.

Τα φαινόμενα βίας δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτά από κανένα πολιτικό κόμμα. Τι σημαίνει έγκλημα από το τι σημαίνει αναρχισμός, συλλογικότητες, Ρουβίκωνες κλπ. Ο ένας αποτελεί κομμάτι της δυνάμει εκλογικής πελατείας του κ. Τσίπρα, ο άλλος είναι ένας εγκληματίας ο οποίος δεν έχει κανένα στόχο και δεν αμφισβητώ ποτέ ότι η κυβέρνηση έναν τέτοιο εγκληματία θέλει να τον κλείσει στη φυλακή».