Η Art in Progress δεν είναι ιδιωτική εταιρεία. Είναι αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Αυτή είναι η απάντηση που δίνει η "ψυχή" της εικαστικής διοργάνωσης, ο Κλεομένης Κωστόπουλος, στον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βασίλη Θωμόπουλο.

Η απάντηση έχει να κάνει με το θέμα του Re-Culture που... κόβεται από τον Δήμο της Πάτρας: «Κρίμα, που εν έτη 2017 ακούμε (διαβάζουμε) τέτοιες τοποθετήσεις από «ανθρώπους του πολιτισμού». Ωστόσο, θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις (ανακριβείς πληροφορίες) στην ανακοίνωση του προέδρου, αν και τον έχω προσκαλέσει να μιλήσουμε για το θέμα δημοσίως και δια ζώσης.

Κύριε Θωμόπουλε η Art In Progress είναι αστική ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ εταιρεία και όχι «ιδιωτική εταιρεία». Για να σας το κάνω πιο εύκολο. Το καταστατικό και η νομική μας υπόσταση είναι παρόμοια με του Παμμικρασιατικού συνδέσμου.

Κύριε Θωμόπουλε έτσι περιφρονητικά αναφέρεστε και για τον Παμμικρασιατικό; Το 2014 δεν μας δώσατε καμία άδεια εσείς για τα κτήρια, αλλά η προηγούμενη δημοτική αρχή. Αν θυμάμαι τότε είχατε μιλήσει στο βήμα των εγκαινίων και είχατε αναφέρει ότι πρωτοβουλίες σαν το RE-culture θα τις βοηθούσατε και όχι ότι θα τις εξοντώνατε (υπάρχει και σχετικό ντοκουμέντο).

Αυτό το είπατε και στα περσινά εγκαίνια, όχι όμως από το βήμα.. Η Οικονομική ενίσχυση που ζητήσαμε από τον Πολιτιστικό οργανισμό ήταν 10.000€ για το ArtWalk 3 και 15.000€ για το RE-culture 5. Δύο μοναδικά Διεθνή Φεστιβάλ υψηλού κύρους για την Ελλάδα, όπου όσοι γνωρίζουν το αντικείμενο, θα καταλάβουν πόσο χαμηλά ποσά είναι αυτά. Γιατί αναφέρετε το Υπουργείο κ. Θωμόπουλε και πρόπερσι παρόμοιο αίτημα κάναμε στον Πολιτιστικό Οργανισμό και μας χρηματοδοτήσατε. Με 1.900€.

Όσο για το Σκαγιοπούλειο, εμείς δεν έχουμε καμία αρνητική απάντηση (ακόμη), εσείς κύριε Θωμόπουλε που την βρήκατε; Να μας την στείλετε και εμάς. Το αίτημά μας έλεγε ρητά: ΥΠΟΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ Δ.Σ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ. Εσείς, επιλέξατε να μην το συζητήσετε καν το θέμα στο Δ.Σ. Μόνος σας δεν πήρατε την απόφαση; Συμβουλευτήκατε κάποιον; Και αν ναι μπορείτε να μας πείτε ποιόν; Πόσο περισσότερο να «αποκλείσετε» το RE-culture κύριε Θωμόπουλε;

Είπατε σε όλα όχι «και μην με ξαναενοχλήσετε». Χαίρομαι που στο τέλος αφήνετε ένα παραθυράκι ανοιχτό για επανεξέταση του ζητήματος. Δεν καταλαβαίνω ακόμη, γιατί ανησυχεί τόσο πολύ τον κ. Θωμόπουλο το ψήφισμα στο AVAAZ και η ημερίδα που θα ενημερώσουμε τον κόσμο για την εξέλιξη του RE-culture.

Τέλος, υπάρχει κάποια εργολαβία του προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού με τους πολίτες και τον λαό; Τόσες ομάδες – φορείς πολιτισμού της πόλης με τι ασχολούνται κ. Θωμόπουλε;».