Αλλάζει ο «χάρτης» του ιστορικού κέντρου της Πάτρας και το γεγονός αυτό θα έχει αρκετούς παραμέτρους.

Ο «χάρτης» αλλάζει με την αντιδρόμηση της Κανακάρη και της Κορίνθου, αλλά και την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος, ενώ το συνολικό πρόγραμμα της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Πάτρας θα δώσει μια άλλη όψη και μια άλλη μορφή σε πολλά σημεία της πόλης.

Η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος θα δημιουργήσει έναν ακόμα μίνι πεζόδρομο που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, προεκτείνοντας επί της ουσίας τον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου. Ως γνωστόν ο πεζόδρομος της Αγίου Νικολάου αυτή τη στιγμή ξεκινάει από το ύψος της Αγίου Ανδρέου και καταλήγει στο ύψος της Μαιζώνος.

Η επικείμενη πεζοδρόμηση της Μαιζώνος που σύμφωνα με τα σχέδια περνά από το ύψος της Αγίου Νικολάου, προεκτείνει τον πεζόδρομο έως την Κορίνθου.

Το κομμάτι δηλαδή της Αγίου Νικολάου μεταξύ της Μαιζώνος και της Κορίνθου πεζοδρομείται και αυτό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα τοποθετηθεί παρόμοιο μάρμαρο με αυτό που έχει ο υπάρχοντας πεζόδρομος, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ανάλογη ομοιομορφία.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να ανεβάσει στα ύψη την αξία των ακινήτων και στο κομμάτι αυτό, αλλά και να ευνοήσει τα καταστήματα που υπάρχουν εκεί. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί επαγγελματίες που έχουν «μυριστεί» το νέο μίνι πεζόδρομο που θα δημιουργηθεί στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, φροντίζουν από τώρα και κινούνται αναλόγως.

Μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στα σχέδια και πεζοδρομηθούν και τα υπόλοιπα κομμάτια που μένουν της Αγίου Νικολάου, αφήνοντας από έξω τις συμβολές με τις οδούς Κορίνθου, Κανακάρη και Καραϊσκάκη.

Αν και αυτό είναι αρκετά δύσκολο αφού αυτόματα κόβεται ένας σημαντικό κομμάτι της κυκλοφορίας στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας. Όμως ένας πεζόδρομος ακριβώς κάτω από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου θα ανέβαζε αυτόματα την περιοχή στα ύψη.