Ο Ματ Λοτζέσκι θυμήθηκε το ρεκόρ καριέρας του στην EuroLeague κόντρα στην Μπασκόνια μέσα στην Βιτόρια και εν όψει του αγώνα της Πέμπτης (2/11) ευχήθηκε να επαναλάβει ανάλογη εμφάνιση.

Ήταν 23 Οκτωβρίου 2015 όταν ο Ολυμπιακός είχε επισκεφθεί την Βιτόρια για την αναμέτρηση με την -τότε- Λαμποράλ Κούτσα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να είχαν γνωρίσει την ήττα από τους Βάσκους με 96-89 στην παράταση, αλλά ήταν το ματς που ο Ματ Λοτζέσκι θυμάται μέχρι και σήμερα. Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε σημειώσει ρεκόρ καριέρας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχοντας 28 πόντους με 3/6 δίποντα, 6/7 τρίποντα και 4/5 βολές, έχοντας επίσης 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

«Μου αρέσει να παίζω εκεί, να σουτάρω εκεί. Καλό θα ήταν να μπορέσω να βάλω κάποια σουτ και να βοηθήσω την ομάδα να νικήσει...» ήταν τα λόγια του Λοτζέσκι λίγο μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Προμηθέα, ο οποίος μίλησε και την αναμέτρηση με την Μπασκόνια.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν απολαμβάνουμε και ιδιαίτερα αυτό το ταξίδι γιατί είναι δύσκολο. Βέβαια οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε ξανακάνει. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το μπάσκετ. Γνωρίζουμε ότι έχουν νέο προπονητή και θα είναι έτοιμοι να παίξουν δυνατά. Θέλουμε τη νίκη μετά από δύο συνεχόμενες ήττες εκτός έδρας».

Όσον αφορά την έλευση του Πέδρο Μαρτίνεθ στον πάγκο της Μπασκόνια είπε ότι «δεν ξέρω τι θα μπορέσει να τους δώσει ή τι θα αλλάξει ή τι θα παραμείνει το ίδιο. Οι παίκτες σίγουρα θα θέλουν να αποδείξουν πράγματα και ότι μπορούν να παίξουν σε αυτό το επίπεδο».

Επιπλέον στάθηκε στην ατμόσφαιρα που επικρατεί στην «Fernando Buesa Arena» λέγοντας ότι «ίσως να είναι απογοητευμένοι από το κακό ξεκίνημα της ομάδας τους και να μην έχει και τόσο κόσμο, σύμφωνα με το gazzetta. Το σίγουρο είναι ότι πάντα έχει θόρυβο. Θα ήταν καλό για εμάς να αρχίσουμε δυνατά καλύτερα από ότι κάναμε σε άλλους αγώνες», ενώ για τους παίκτες που πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός, είπε:

«Ο Σενγκέλια κάνει μια πολύ καλή χρονιά μέχρι τώρα, κάτι που ισχύει και για τους Γκρέιντζερ και Μπομπουά. Έχουν καλούς παίκτες και δεν ξέρω γιατί δεν έχουν πάρει νίκες. Εμείς είναι σημαντικό να μείνουμε μαζί να μην κάνουμε λάθη, να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Ειδικά εκτός έδρας η άμυνα επιβάλλεται, όπως επίσης και να είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι.»

Και κατέληξε όσον αφορά τη συνέχεια της ομάδας του: «Έχουμε ακόμη δρόμο για να γίνουμε αυτό που πρέπει και μπορούμε. Κι εγώ και άλλοι παίκτες βρίσκουμε το ρόλο μας και τη θέση μας στην ομάδα. Υπάρχει δρόμος ακόμα αλλά πλησιάζουμε στο επίπεδο που θέλουμε».