Έκθεση ζωγραφικής από τη Σαγκάη 

«Μύθοι δημιουργίας της Κίνας» 

23 Νοεμβρίου-3 Δεκεμβρίου 2017

Εκθεσιακός χώρος 1ου &2ου ορόφου 

Εγκαίνια: Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 19:30 

Διοργάνωση: Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας

Ένωση Εικαστικών Καλλιτεχνών Σαγκάης 

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ), στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων που αναπτύσσει με τις ενώσεις καλλιτεχνών από άλλες χώρες, και με στόχο την πολιτιστική συνεργασία και τη γνωριμία των Ελλήνων καλλιτεχνών με την τέχνη άλλων χωρών, έχει συνάψει πρωτόκολλο συνεργασίας με την Ένωση Εικαστικών Καλλιτεχνών Σαγκάης (Κίνα).

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο σημαντικές εκθέσεις καλλιτεχνών από την Ελλάδα στη Σαγκάη (μετά από ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος και επιλογή από την αιρετή Επιτροπή Κρίσεων του ΕΕΤΕ), ενώ το 2014 φιλοξενήσαμε στη χώρα μας μεγάλη έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών από τη Σαγκάη.

Στη δεύτερη παρουσίαση καλλιτεχνικών έργων από τη Σαγκάη, που παρουσιάζονται τον Νοέμβριο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει καλλιτέχνες που έχουν πίσω τους μια μεγάλη πολιτιστική παράδοση.

Από την πλευρά της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Σαγκάης, προκειμένου να οργανωθεί η έκθεση «Δημιουργία του Κόσμου – Λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά έργα για τους Μύθους δημιουργίας της Κίνας», εξετάστηκαν πολλές καλλιτεχνικές δημιουργίες που αφορούν την προέλευση του Κινεζικού πολιτισμού. Έτσι λοιπόν, επιλέχτηκαν έργα που παρουσιάζουν συναρπαστικές ιστορίες ηρώων «της εποχής του χάους» (περίοδος των Έξι Δυναστειών από τον 3ο έως τον 6ο αιώνα μ.Χ.) και ο επισκέπτης θα θαυμάσει τα αθάνατα πνεύματα και την ικμάδα των μυθικών προγόνων του κινεζικού πολιτισμού. 

Η έκθεση περιλαμβάνει 60 ζωγραφικά έργα και συμμετέχουν σε αυτή επιφανείς κινέζοι καλλιτέχνες από όλη την Κίνα. 

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, ώρα 19:30

Διάρκεια έκθεσης: 23 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2017

Εκθεσιακός Χώρος 1ου και 2ου ορόφου

Ώρες λειτουργίας: Δευ-Κυρ 18:00-22:00

Είσοδος ελεύθερη