Επιβλητικά κάστρα, μεσαιωνικές εκκλησίες, καταπράσινη φύση και γραφικές τοποθεσίες εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη στην κομητεία Πέρθσαïρ.

Βρίσκεται στην καρδιά της Σκωτίας και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρες με τα πεζοπορικά μονοπάτια και τις μαγευτικές δασικές διαδρομές. Ο ταξιδιώτης μπορεί να κάνει ποδηλασία και γκολφ, αλλά και να ψαρέψει σε μια από τις απέραντες λίμνες της.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Κάστρο Huntingtower και τον καθεδρικό ναό της πόλης Perth και να κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο με τα βικτωριανά κτίρια.

Βόρεια της πόλης Περθ βρίσκεται το επιβλητικό παλάτι Scone και ο επισκέπτης μπορεί να κάνει βόλτες και να εξερευνήσει την περιοχή που απλώνεται στις όχθες του ποταμού Τάι.

Κάθε χρόνο στις 11 Μαΐου διοργανώνεται το φεστιβάλ τεχνών του Περθ με όλα τα είδη μουσικής, από κλασική και όπερα ως τζαζ και ροκ.


Πληροφορίες

Πέρθσαïρ / Σκωτία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Στερλίνα (1,17 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με απευθείας πτήση για Εδιμβούργο είναι 4 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα και 8 ώρες και 15 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για Αμπερντίν μέσω Φρανκφούρτης και Άμστερνταμ. Από το Εδιμβούργο στο Πέρθσαïρ φτάνετε με τρένο σε περίπου μιάμιση ώρα και από το Αμπερντίν στο Πέρθσαïρ φτάνετε με τρένο σε 1 ώρα και 34 λεπτά.