Όσοι παρακολούθησαν την παρέλαση, δεν μπορούσαν να μην παρατηρήσουν ότι το 11χρονο αγόρι που αρχικά είχε κληρωθεί ως σημαιοφόρος ήταν στενοχωρημένο

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του 6ου δημοτικού σχολείου στη Δάφνη να παρακάμψει ως σημαιοφόρο στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τον Αφγανό νικητή της κλήρωσης και να του δώσει τελικά να κρατήσει την ταμπέλα με το όνομα του σχολείου.

Την σημαία τελικά κράτησε άλλος μαθητής, ενώ ο διευθυντής του σχολείου φέρεται να επικαλέστηκε για την απόφαση την άρνηση του μικρού Αφγανού να μπει στην εκκλησία με τη σημαία, κάτι που η οικογένειά του υποστηρίζει ότι δεν είναι αληθές.

Την αποκάλυψη για το περιστατικό έκανε με ανάρτησή του στο Facebook ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου, ο οποίος αφού παραθέτει τα γεγονότα και τη δικαιολογία του διευθυντή για την απόφασή του να δώσει σε άλλο μαθητή τη σημαία, παρουσιάζει και την εκδοχή του μικρού μαθητή: "Το Αφγανόπουλο δηλώνει έκπληξη και υποστηρίζει πως ουδέποτε του είπαν κάτι τέτοιο και πως δεν είχε πρόβλημα να μπει σε χριστιανική εκκλησία".

"Μαθαίνω επίσης πως ετοιμάζεται παρέμβαση από το υπουργείο Παιδείας που θα ζητήσει διευκρινήσεις για την όλη υπόθεση..." καταλήγει στην ανάρτησή του ο δημοσιογράφος.

Ο μικρός Αμίρ βρέθηκε ξανά προ ημερών κάτω από το φώτα της δημοσιότητας, όταν έγινε γνωστό ότι θα γίνει ο πρώτος Αφγανός που θα κρατήσει την ελληνική σημαία στην παρέλαση.

Ο ίδιος δήλωνε περιχαρής και περήφανος για την απόφαση. Το ίδιο και η μητέρα του που ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τα τρία παιδιά της πριν από ενάμιση χρόνο. Μετά τις αποκαλύψεις για το περιστατικό στην παρέλαση, η οικογένεια δήλωσε ότι ουδέποτε δημιούργησαν πρόβλημα για το αν ο μικρός θα έπρεπε να μπει στην εκκλησία, κάτι για το οποίο είχαν εγκαίρως ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ αντίθετα περίμεναν με προσμονή τη χθεσινή μέρα. Και όπως ανέφερε η μητέρα του, ενημερώθηκε τελικά τηλεφωνικά για την αλλαγή της απόφασης, όπου της είπαν ότι έγινε άλλη κλήρωση και η σημαία θα δοθεί σε άλλο παιδί, χωρίς να της δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις.