Στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και μετά το τέλος της δήλωσε τα παρακάτω:

«Χρόνια πολλά σε όλους. Θα ήθελα να συγχαρώ την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες, που παρέλασαν σήμερα αναδεικνύοντας ότι το πιο ισχυρό και το πιο ακριβό οπλικό σύστημα στην πατρίδα μας είναι οι άνθρωποί της, οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι αγωνίζονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Ένα οπλικό σύστημα, το οποίο δεν μπορεί να αποκτήσει ποτέ καμία χώρα, χάρη στον υψηλό επαγγελματισμό αλλά και στο υψηλό ηθικό. 

Για να υπάρχει όμως το υψηλό ηθικό, θα πρέπει οι άλλοι λαοί του κόσμου να δουν την δύναμη που δίνουν οι Έλληνες πολίτες στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, τη μεγάλη αγκαλιά που έδωσε σήμερα ο λαός της Θεσσαλονίκης, σε αυτή την παρέλαση κάτω από συνθήκες βροχής. Το χειροκρότημα, το δάκρυ, το χαμόγελο των παιδιών, είναι αυτά που δίνουν τη δύναμη στις Ένοπλες Δυνάμεις μας να είναι ισχυρότερες όλων. 


Για πρώτη φορά φέτος, που είναι το έτος της Εθνοφυλακής, είδαμε να παρελαύνουν Εθνοφύλακες από όλη την Ελλάδα. Οι Εθνοφύλακες πλέον εντασσόμενοι μέσα στον ισχυρό μηχανισμό των Ενόπλων Δυνάμεων δίνουν μια καινούρια δύναμη σε αυτό το έργο, το οποίο ενισχύεται και από τους στρατεύσιμους. 

Με τη νέα δομή που σχεδιάζεται από τη στρατιωτική ηγεσία θα αποδίδεται καλύτερα το έργο της προστασίας της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, αλλά και η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ευχαριστώ όλους τους πολίτες για τη στήριξη στις Ένοπλες Δυνάμεις και συγχαίρω όλους τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες για την πραγματικά άριστη παρέλαση και συμμετοχή σε αυτές τις εκδηλώσεις».