Το γεγονός ότι κλείνει τρία χρόνια σχεδόν στο δημαρχιακό θώκο ο Κώστας Πελετίδης, έχοντας αναλάβει από το 2014 τον Δήμο της Πάτρας, δεν δείχνει να έχει παίξει τόσο αρνητικό ρόλο στο προφίλ του.

Κάτι που φυσικά ξενίζει και γνωρίζουν καλά οι αντίπαλοι του. Συνήθως όταν κάποιος είναι στην εξουσία για αρκετό διάστημα είναι λογικό να χάσει λίγο από την δυναμική του και το λαϊκό έρεισμα που έχει.

Η περίπτωση του Κώστα Πελετίδη όμως μάλλον είναι από αυτές που αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα. Στις λαϊκές συνελεύσεις που γίνονται στα δημοτικά διαμερίσματα και στις διάφορες περιοχές της Πάτρας, ο «κομμουνιστής» δήμαρχος, εισπράττει την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου.

Ακόμα και όταν ο λαός έχει παράπονα από την δημοτική αρχή, λόγω της παρουσίας του Κώστα Πελετίδη, μοιάζει να δείχνει μία ανοχή. Ο ίδιος άλλωστε είναι πάντοτε παρών στις λαϊκές αυτές συνελεύσεις, δεν κρύβεται από κανέναν και μπαίνει σε όλα μπροστά.  

Με όλα αυτά δεν θέλουμε ασφαλώς να πούμε ότι ο κόσμος της Πάτρας έγινε ξαφνικά «κομμουνιστής». Απλώς στο κριτήριο του βάζει πάνω από όλα τα πρόσωπα και τον άνθρωπο, ξεπερνώντας πολιτικές και ιδεολογίες.

Και ο Πελετίδης, ανεξάρτητα από τα όσα του καταλογίζουν οι αντίπαλοι για «κοντόφθαλμη κομμουνιστική πολιτική», είναι ένα πολιτικό πρόσωπο που βάζει πάνω από όλα τον άνθρωπο…