Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα οι εργασίες για τον υπερκόμβο του Ρίου, που είναι τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου της Πατρών - Κορίνθου. Οι πρώτες εκτιμήσεις ήθελαν να ολοκληρώνεται έως τα τέλη Αυγούστου, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Τώρα γίνεται η ύστατη προσπάθεια να ολοκληρωθεί και αυτός ο ιδιαίτερα σύνθετος κόμβος, μέχρι το τέλος του 2017. Το έργο, σύμφωνα με το olympiaodos χαρακτηρίζεται ως πολύπλοκο, γιατί εξυπηρετεί πολλές διαφορετικές κατευθύνεις. Στην τελική του μορφή ο κόμβος θα περιλαμβάνει: τρεις άνω διαβάσεις, έξι κάτω διαβάσεις, δύο γεφυρώσεις του ποταμού Σέλεμνου και πολλαπλές ράμπες εισόδου-εξόδου.

Εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί κατ΄ελάχιστο 20.000 οχήματα καθημερινά. Η κατασκευή του κόμβου είναι απαιτητική, όπως και το σύνολο του έργου της Ολυμπίας Οδού, καθώς σε κάθε στάδιο της κατασκευής πρέπει να «ελευθερώνεται» μία τουλάχιστον λωρίδα κυκλοφορίας για την κίνηση των οχημάτων.

Στο σημείο του κόμβου, η Ολυμπία Οδός: - ενώνει την Πελοπόννησο με την Ήπειρο (μέσω της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου) - είναι το κύριο πέρασμα προς τη Δυτική Πελοπόννησο (προς Πύργο και Αμαλιάδα) - είναι η είσοδος για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Πάτρα - εξυπηρετεί την πρόσβαση από και προς τα περίχωρα και τα παραθεριστικά κέντρα ανατολικά της Πάτρας - παρέχει πρόσβαση σε σημεία ενδιαφέροντος, όπως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Στο σημείο αυτό διασταυρώνονται, επίσης, ο αυτοκινητόδρομος με τη νέα σιδηροδρομική γραμμή, ενώ ο κόμβος θα ενσωματώσει και την Παλαιά Εθνική Οδό, μεγάλο τμήμα της οποίας θα ανακατασκευαστεί πλήρως.


Ολυμπία Οδός: Ο Κόμβος του Ρίου