Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την εκδήλωση της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη μας, ο Δήμος Πατρέων ενημερώνει ότι:

"Η Δημοτική Αρχή σταθμίζοντας την αξία του ίδιου του γεγονότος, μετρώντας τις δυνατότητες της, με ειλικρινή συνεργασία και απόλυτη συνεννόηση με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.) ανέλαβε συγκεκριμένες υποχρεώσεις για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη μας.

Η Δημοτική Αρχή, τηρώντας τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο, οργάνωσε κατά κοινή ομολογία πετυχημένες εκδηλώσεις, αποσπώντας  συγχαρητήρια από τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και από όλους τους συμμετέχοντες.

Καταλαβαίνουμε, πως άλλο είναι αυτό που ενοχλεί τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων «Νέα πόλη» και «Τώρα για την Πάτρα», που κατέθεσαν σχετική με το θέμα ερώτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τους ενοχλεί συνολικά η δράση και οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής, γι αυτό βάζουν σε αντιπαράθεση τις δαπάνες της Δημοτικής Αρχής για την υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας με άλλες δραστηριότητες.

Τους ενοχλεί η προβολή της διεκδίκησης και του αγώνα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Τους ενοχλεί ότι φέτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, δίνεται η δυνατότητα στον Πατραϊκό λαό, αδάπανα να γνωρίσει πρωτοπόρους Σοβιετικούς συνθέτες, που έργα τους θα παρουσιάσουν τα Σύνολα του Δημοτικού Ωδείου την Τρίτη 7 Νοέμβρη  στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 8 το βράδυ.

Η Δημοτική Αρχή έχει διαλέξει μετερίζι. Τα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να «δαπανά» με συνέπεια όλες τις δυνάμεις της."