Ανοίγουν τα καταστήματα αυτή την Κυριακή ή δεν ανοίγουν; Σε δίλημμα βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας για το αν τελικά τα καταστήματα ανοίξουν την ερχόμενη Κυριακή στις 5 Νοεμβρίου.

Το άνοιγμα των καταστημάτων, σύμφωνα με την νομοθεσία, είναι προαιρετικό, όμως ένα σημαντικό κομμάτι του εμπορικού κόσμου της Πάτρας συνεχίζει και αντιστέκεται με σύνθημα το «Ποτέ την Κυριακή».

Πόσω μάλλον τώρα που οι έμποροι και οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν διαπιστώσει ότι ο σκοπός των κεντρικών μηχανισμών του κράτους και των εταίρων, δεν είναι ούτε η μία, ούτε οι δύο Κυριακές.

Είναι το πάγιο άνοιγμα των μαγαζιών κάθε Κυριακή, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Η πλειοψηφία των εμπόρων της Πάτρας πρόκειται να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους, τόσο στα περισσότερα σημεία του εμπορικού κέντρου της πόλης, όσο και στις συνοικίες.

Ωστόσο, τα πολυκαταστήματα και οι αλυσίδες των πολυεθνικών θα λειτουργήσουν,  παρασέρνοντας και ορισμένα μαγαζιά ων βασικών εμπορικών δρόμων της Πάτρας, όπως στην Ρήγα Φεραίου, στην Μαιζώνος και στην Κορίνθου.

Πάντως, οι εμπορουπάλληλοι πρόκειται να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, αντιδρώντας για ακόμα μία φορά στο άνοιγμα των καταστημάτων και ετοιμάζονται από τώρα. Η ουσία βέβαια για τον εμπορικό κόσμο είναι άλλη.

Η αγορά μοιάζει να έχει «στεγνώσει». Και αυτό είναι ένας κανόνας που ισχύει, τόσο τις καθημερινές, όσο και τις Κυριακές. Βλέπετε ο κόσμος δεν έχει χρήμα και αυτό δεν αλλάζει.