Αναχώρησε η Ολυμπιακή φλόγα από την Πάτρα με αρκετό κόσμο και όλες τις απαιτούμενες τιμές, ξεκινώντας το ταξίδι της προς την Αθήνα και το Καλλιμάρμαρο και από εκεί στην Νότια Κορέα, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Πριν μας αποχαιρετήσει η ιερή φλόγα, έκανε στάση μπροστά από το σπίτι του Κωστή Παλαμά, στην οδό Κορίνθου, σε μία ατμόσφαιρα συγκίνησης.

Κατά την διάρκεια της στάσης αυτής, έξω από το σπίτι του ποιητή που έγραψε τον ύμνο των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας, «Κωστής Παλαμάς», διοργάνωσε μία ειδική τελετή που έδωσε ένα ακόμα μεγαλύτερο συγκινησιακό κλίμα στην όλη ατμόσφαιρα.

Ήταν μία εκδήλωση τιμής στον μεγάλο αυτόν ποιητή που γεννήθηκε στην Πάτρα και που μέσα από τους στίχους του ύμνησε όσο κανείς το πνεύμα των αγώνων την νεότερη εποχή, δίνοντας του έναν οικουμενικό, πανανθρώπινο και διεθνή χαρακτήρα.

Παρόντες στην τελετή ήταν φορείς της πόλης, πλήθος κόσμου και μαθητές από το 11ο, 2ο και 7ο δημοτικά σχολεία της Πάτρας.

Η φλόγα έφτασε έξω από το σπίτι του Κωστή Παλαμά στα χέρια της αθλήτριας της Παναχαϊκής, Φωτεινής Πλέα ενώ είχε περάσει από τα χέρια της Γιώτας Μακρή και της μαθήτριας του Αρσακείου Παναγιώτας Ματσούκα.

Ήταν μία συγκινητική τελετή που ανταποκρίθηκε στην ιερότητα της στιγμής και στο δώρο που προσέφερε ο Κωστής Παλαμάς στην ανθρωπότητα μέσα από τον Ολυμπιακό Ύμνο.

(Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από την σελίδα της Φωτεινής Πλέας στο facebook).