Έφτασε το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων της Πάτρας, η Ολυμπιακή Φλόγα, παρουσία του υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη και του προέδρου της επιτροπής διοργάνωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στην Νότια Κορέα.

Η τελετή ξεκίνησε όταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας, Λουκάς Καταπόδης, μπήκε στην πλατεία και άναψε τον βωμό στον οποίο θα διανυχτερεύσει η φλόγα για να συνεχίσει το ταξίδι της, το πρωί της Τετάρτης.

Η πλατεία των Υψηλών Αλωνίων γέμισε από επισήμους και από κόσμο, ενώ η φλόγα κατά την διάρκεια της διαδρομής της συνοδεύτηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Στην τελετή παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία των αγώνων, αλλά και στον Ολυμπιακό Ύμνο που έγραψε ο μεγάλος ποιητής Κώστας Παλαμάς που γεννήθηκε στην Πάτρα.

Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και πολλοί ακόμα.

Την φλόγα, εκτός του Λουκά Καταπόδη είχαν μεταφέρει νωρίτερα οι αθλητές Ανδρέας Ρήγας, Σοφία Αλικανιώτη, Παναγιώτα Μακρή, Κωνσταντίνος Αντίοχος και Φωτεινή Πλέα.