Με επιτυχία υλοποιήθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα, αφιερωμένη στη Παγκόσμια ημέρα για την Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου. Η ημερίδα ήταν κοινή προσπάθεια Της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) και του ΙΙΕΚ Euroteam.

Από το πρωί ξεκίνησε η ενημέρωση του κοινού στην συμβολή των πεζοδρόμων Ρ. Φεραίου και Παντανάσσης από τα μέλη του ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α . Στο περίπτερο που είχε στηθεί συμμετείχαν στην ενημέρωση οι σπουδάστριες του τμήματος Νοσηλευτικής του ΙΙΕΚ EUROTEAM ενώ αισθητή έκαναν την παρουσία τους οι σπουδαστές του τμήματος ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF) του ΙΙΕΚ με τις θεαματικές και υγιεινές παρασκευές τους, κερνώντας όλους και δίνοντας μαθήματα σωστής διατροφής.

Η δράση συνεχίστηκε στις εγκαταστάσεις του ΙΙΕΚ EUROTEAM με ομιλία της Προέδρου Π.Τ. Αχαΐας – Ηλείας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Αμαλίας Παπαδοπούλου, με τίτλο «Ζώντας με ρευματοειδή αρθρίτιδα». Τη σκυτάλη πήρε ο Διατροφολόγος-Διαιτολόγος και Εκπαιδευτικός του ΙΙΕΚ Euroteam, Γεώργιος Γασπαρινάτος, αναλύοντας την σχέση διατροφής και αρθρίτιδας ενώ ο Ψυχολόγος και Εκπαιδευτικός του ΙΙΕΚ Euroteam Αντώνιος Καλέντζης, ανέλυσε το πόσο και πως επηρεάζει την ψυχική υγεία ο πόνος. Τέλος η Αγγελική Καλομοίρη, μέλος του ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α αναφέρθηκε στον χρόνο διάγνωσης της Ρ.Α. αλλά και στην καθημερινότητα των πασχόντων μεταφέροντας στο ακροατήριο και προσωπικές της εμπειρίες.

Η ημερίδα έκλεισε με μπουφέ υγιεινών συνταγών, που είχε ετοιμασθεί από τους σπουδαστές του ΙΙΕΚ υπό την επίβλεψη των διακεκριμένων ΣΕΦ και εκπαιδευτικών στο ΙΙΕΚ EUROTEAM, κου Σταματόπουλου Χρήστου και κου Δημητρακόπουλου Αλέξη.

Η πολυδιάστατη εκδήλωση για την Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, αποτελεί την αρχή σειράς πρωτοβουλιών και δράσεων του ΙΙΕΚ Euroteam για τους σπουδαστές του, τις οικογένειες τους και το ευρύτερο κοινό, για το νέο εκπαιδευτικό έτος. Το ΙΙΕΚ Euroteam επενδύει στην ενημέρωση, αναδεικνύει θέματα που αγγίζουν τους συνανθρώπους μας και υποστηρίζει με κάθε τρόπο πρωτοβουλίες φορέων που προσφέρουν έργο με συνέπεια και αυταπάρνηση.