Για δεύτερη φορά στην ζωή της η Σοφία Ρήγα είχε την ευκαιρία να νιώσει το συναίσθημα της μεταφοράς της ιερής φλόγας και να συμμετάσχει σε λαμπαδηδρομία.

Και αν η πρώτη φορά που μετέφερε την ιερή φλόγα ήταν στην Πάτρα, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, αυτή τη φορά ήταν στον τόπο καταγωγής της, στα Καλάβρυτα (προέρχεται από το χωριό Κέρτεζη).

Η μαραθωνοδρόμος πήρε την δάδα από την κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων όπου είχε τοποθετηθεί η ιερή φλόγα, το απόγευμα της Τρίτης και έτσι ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία που κατευθύνεται προς την Πάτρα, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018.

Η ίδια έγραψε τα εξής στο facebook: «Είμαι πολλή χαρούμενη που για δεύτερη φορά θα νιώσω αυτό το υπέροχο συναίσθημα! Ευχαριστώ πολύ τον Δήμο Καλαβρύτων και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κο Γεώργιο Λαζουρά για τη τιμή!».

Σημειώνουμε ότι η ιερή φλόγα θα φτάσει την Πάτρα κατά τις 9 το βράδυ και ήδη στην αχαϊκή πρωτεύουσα έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για την υποδοχή της. Η ιερή φλόγα θα διασχίσει την Πάτρα και θα διανυχτερεύσει στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων όπου θα την περιμένουν εκπρόσωποι φορέων και μαθητές σχολείων.