Αποφασισμένοι να προχωρήσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι κάτοικοι του Αιγίου και της Αιγιάλειας, κατά των διοδίων του νέου αυτοκινητόδρομου της Πατρών Κορίνθου.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν η τιμή των διοδίων είναι ιδιαίτερα υψηλή και άδικη ταυτόχρονα αφού υποχρεούνται να καταβάλλουν καθημερινά χρήματα για τις μετακινήσεις τους και για τις δουλειές τους.

Στην συνεδρίαση που έγινε την Δευτέρα, στην συνάντηση που έγινε μεταξύ 16 συλλόγων αποφάσισαν αρχικά την διεξαγωγή παλλαϊκού συλλαλητηρίου, το πρωί της Κυριακής στις 29 Οκτωβρίου.

Το συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Αγίας Λαύρας και ήδη έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών από κατοίκους του Αιγίου, ενώ θα μοιράζεται στην πόλη ειδικό έντυπο.

Παράλληλα, θα προχωρήσουν σε συνεχείς επαφές με την Ολυμπία οδό και το υπουργείο υποδομών, ξεκαθαρίζοντας ότι οι κινήσεις που κάνουν θα είναι ανεξάρτητες από αυτές του δήμου.

Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι και οι σύλλογοι που συμμετείχαν στην συνεδρίαση είναι η μείωση των διοδίων κατά 80% για τους κατοίκους που μετακινούνται εντός δήμου και 50% εντός Αχαΐας, προς και από Πάτρα ή Καλάβρυτα.