Νέο πανό αναρτήθηκε στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα, από τα μέλη του σωματείου εργαζομένων «Ιπποκράτης».

Σε ανακοίνωση του σωματείου αναφέρονται τα εξής: «Η πρακτική της διοίκησης και η στάση που επιδεικνύει απέναντι στα προβλήματα του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σε αυτό, μας οδήγησε μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Σωματείου μας, στην ανάρτηση ενός ακόμη πανό στην Κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου, το πανό που παραπλεύρως σας κοινοποιούμε.

Το πανό αυτό, που αναρτήθηκε την Πέμπτη στις 19 Οκτωβρίου και  θα παραμείνει κρεμασμένο έως ότου επιτευχθούν οι σκοποί και οι στόχοι μας, που δεν είναι άλλοι από την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως Νοσοκομείο και Εργαζόμενοι σ΄ αυτό.

Με δεδομένο ότι δεν αντιμετωπίστηκε κανένα από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον χώρο της υγείας, ζητήματα που έχουν να κάνουν με την  υποχρηματοδότηση  και την υποστελέχωση του συστήματος, ζητήματα που αγγίζουν και αφορούν και το Νοσοκομείο μας, το οποίο:

- αντί να έχει αύξηση του προϋπολογισμού, όπως επιβάλλει η μετασεισμική του λειτουργία και  όπως διεκδικούμε, τουλάχιστον κατά 40%, έχει μείωση έναντι ακόμη και του 2016.

- αντί να έχει προσλήψεις, όπως επιβαλλόταν από την επαναλειτουργία του 7ορόφου κτιρίου, δυστυχώς συνεχίζουμε να καταγράφουμε πάνω από 400 κενές οργανικές θέσεις.

 - και αντί να έχουμε σοβαρούς σχεδιασμούς και δρομολόγηση των άκρως αναγκαίων και απαραίτητων νέων κτιριακών υποδομών, έχουμε μια περίεργη στασιμότητα, ίσως και συνειδητή αδιαφορία.

Αντιλαμβάνεστε ότι τα πανό του Σωματείου μας, που ήταν αναρτημένα στην πύλη του Νοσοκομείου και που εκ νέου σας κοινοποιούμε είναι επίκαιρα όσο ποτέ, γι΄ αυτό και παραμένουν εκεί για να θυμίζουν σε όλους και ιδιαιτέρως στους κυβερνώντες τα προβλήματα του χώρου μας και την ανάγκη επίλυσής τους».