Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας κρύβει πίσω από το αυστηρό προφίλ της, όμορφες συνοικίες και μεγαλόπρεπα μεσαιωνικά κτίρια.

Η Χάγη ή Haag που σημαίνει φράχτης, πήρε την ονομασία «φράχτης των κόμηδων» από τον Κόμη Floris IV, ο οποίος ψάχνοντας ένα μέρος για να καταφεύγει την περίοδο του κυνηγιού, βρήκε ένα μικρό χωριό, το οποίο ονόμασε έτσι.

Ενδιαφέροντα μουσεία, καταπράσινα πάρκα και μια υπέροχη ολλανδική ακτή περιμένει τους επισκέπτες. Στη Χάγη βρίσκεται η έδρα της ολλανδικής κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, πολλών γραφείων και ινστιτούτων των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Είναι μια ιδιαίτερα πολυπολιτισμική πόλη και οι φοιτητές της δίνουν έναν νεανικό τόνο στην… αυστηρή Χάγη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη Βασιλική Γκαλερί Mauritshuis, που χρονολογείται από το 1636 καθώς και την πιο παλιά ευρωπαϊκή σχολή τέχνης, τη Βασιλική Ακαδημία Τέχνης της Χάγης.

Λίγο έξω από την πόλη, βρίσκεται η Μαντούρονταμ. Πρόκειται για μια πόλη από μινιατούρες με κλίμακα 1:25, που αποτελείται από σημαντικά αξιοθέατα της χώρας όπως τα παλάτια, οι καθεδρικοί ναοί και το λιμάνι του Ρότενταμ.


Πληροφορίες

Χάγη/ Ολλανδία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η πτήση από Αθήνα διαρκεί 3 ώρες και 30 λεπτά και από Θεσσαλονίκη 3 ώρες και 10 λεπτά για Άμστερνταμ. Από εκεί φτάνετε στη Χάγη με τρένο σε 45 λεπτά.