Σε όλα σχεδόν τα σπίτια υπάρχει ένα κουτί με μπατονέτες οι οποίες μπορούν να φανούν χρήσιμες σε πολλές περιπτώσεις απ' όσες γνωρίζουμε.

Τι άλλο άραγε μπορείτε να κάνετε με μερικές μπατονέτες, εκτός από το συνηθισμένο καθάρισμα των αυτιών;

Κι όμως ενδείκνυνται για διάφορες και έξυπνες λύσεις που θα σας βοηθήσουν στην καθημερινότητα. Δείτε μερικές από αυτές...

 1. Καθαρίστε το πληκτρολόγιο
  Εκεί που μαζεύονται ψίχουλα, σκόνη και άλλα σκουπιδάκια την ώρα που κάθεστε στον υπολογιστή χρησιμοποιήστε οινόπνευμα και μερικές μπατονέτες και κάντε το σαν καινούριο.
 2. Γυαλίστε τα κοσμήματά σας
  Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγη μαγειρική σόδα και μπατονέτες. Τα κοσμήματα έχουν εσοχές και μικρά σημεία στα οποία μπορεί να φτάσει η μπατονέτα.
 3. Καθαρίστε το πιστολάκι των μαλλιών
  Στο πιστολάκι μαλλιών συσσωρεύεται αρκετό χνούδι που μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε με μερικές μπατονέτες.
 4. Φτιάξτε το χαλασμένο φερμουάρ
  Αν το φερμουάρ σας κολλήσει και δεν ανεβαίνει ή κατεβαίνει εύκολα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα και λίγο ελαιόλαδο. Βάλτε ελαιόλαδο πάνω στην μπατονέτα και τρίψτε το φερμουάρ. Μετά από λίγα λεπτά το φερμουάρ θα μαλακώσει και θα ανοίξει πολύ εύκολα.
 5. Φτιάξετε διάφορες κατασκευές
  Ό,τι κατασκευή και αν θέλετε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας κόλλα, μπορείτε να την κάνετε με τη βοήθεια μια μπατονέτας. Απλά απλώστε κόλλα πάνω στην μπατονέτα σας και χρησιμοποιήστε την για να κολλήσετε τις κατασκευές σας.