Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 35ος Ημιμαραθώνιος Αχαΐας από τον Σύλλογο Δρομέων Πάτρας, το πρωί της Κυριακής.

Ο  Ημιμαραθώνιος Αχαΐας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα events αγώνων δρόμου που συγκεντρώνει  αθλητές από όλα τα μέρη της Ελλάδος.

Και φέτος οι συμμετοχές ήταν αρκετές, με τα σημαντικότερα ονόματα αθλητών μεγάλων αποστάσεων να παίρνουν μέρος στον αγώνα, ξεκινώντας από την Γέφυρα του Αλισσού, στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών Πύργου και τερματίζοντας στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Σημειώνουμε ότι πέρα από τον βασικό αγώνα που είχε ξεκίνησε από την γέφυρα Αλισσού, το αγωνιστικό δρώμενο περιλάμβανε ς τρεις ακόμα αγώνες:

Τον  αγώνα 10 χιλιομέτρων με αφετηρία την παραλία των Βραχναιίκων, τον  αγώνα 1.000 μέτρων  για άτομα με αναπηρία με αφετηρία την Παπαφλέσσα και τον αγώνα 1.000 μέτρων για παιδιά δημοτικού με αφετηρία και πάλι την οδό Παπαφλέσσα.

Τερματισμός σε όλες τις περιπτώσεις ήταν η πλατεία Γεωργίου...


Οι αθλητές που συμμετείχαν έτρεξαν αρκετά χιλιόμετρα, όμως παρά την κούραση τους έφτασαν στην Πάτρα για να συμμετέχουν στην λήξη του αγωνιστικού δρώμενου, ανεξάρτητα από την θέση που πήραν στην τελική κατάταξη.

Οι περισσότεροι, άλλωστε, από τους συμμετέχοντες τρέχουν όχι για να πετυχαίνουν ατομικά ρεκόρ και επιδόσεις, αλλά επειδή έχουν βάλει το running στην ζωή τους, γνωρίζοντας το πόσο καλό κάνει στην υγεία τους.

Το τρέξιμο για αυτούς είναι μία φιλοσοφία ζωής, όπως και η ζωή είναι ένας αγώνας δρόμου που χρειάζεται μεγάλες αντοχές. Το ενθαρρυντικό είναι ότι στον 35ο Ημιμαραθώνιο Αχαΐας, πέρα από την μεγάλη συμμετοχή, είδαμε αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών να παίρνουν μέρος, κάτι που δείχνει ότι ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αφήνουν τους καναπέδες και κατεβαίνουν στον δρόμους.

Η διοργάνωση ήταν άψογη και όλα κύλησαν ομαλά, κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και στο τέλος που έγιναν οι απονομές.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα που χάρισε γέλιο και ζωντάνια στην Πάτρα!