Ένα ροζ "ποτάμι" ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής από τα Ψηλαλώνια της Πάτρας και κατεβαίνοντας στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας παρέσυρε στο πέρασμα του πολίτες όλων των ηλικιών που επιβράβευσαν την προσπάθεια που γίνεται ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Η φετινή γιορτή του Pink the city από τον σύλλογο Γυναικών κατά του Καρκίνου, «Άλμα Ζωής» , ήταν από πλευράς συμμετοχής του κόσμου η πιο επιτυχημένη όλων των χρόνων.

Ο συμβολικός περίπατος έμοιαζε ατελείωτος. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια και όλοι μαζί, άνδρες, γυναίκες. παιδιά και κατοικίδια σε κάποιες περιπτώσεις περπάτησαν στα βήματα που οι πάσχοντες από καρκίνο του μαστού καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Ενημέρωση, πρόληψη, ευαισθητοποίηση και φυσικά απομυθοποίηση της ασθένειας!

Το μήνυμα της ζωής ότι ο καρκίνος του μαστού δεν πρέπει να είναι ταμπού, αλλά ότι μπορεί να νικηθεί έφτασε σε κάθε σπίτι ή κατάστημα σε κάθε άνθρωπο, άνδρα ή γυναίκα!

Οι γυναίκες του συλλόγου που διοργανώνουν εδώ και τόσα χρόνια αυτή την γιορτή, αποτελούν το ιδανικότερο και το φωτεινότερο παράδειγμα πως όλα είναι καλύτερα αν υπάρχουν συμπαραστάτες στην προσπάθεια εξάλειψης του καρκίνου του μαστού!


Το Pink the City είναι μία εκδήλωση θεσμός για την Πάτρα που φέτος πήρε μαζί του ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Τα ροζ, τα μπλε και τα κίτρινα μπαλόνια χρώματα τον ηλιόλουστο ουρανό. Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από τα Ψηλαλώνια, διέσχισαν την Γούναρη και την Ρήγα Φεραίου, έστριψαν στην Αγίου Νικολάου για να καταλήξουν και φέτος στον μόλο της Αγίου Νικολάου.

Οι περισσότεροι τερμάτισαν ενώ στο πέρασμα της, η πορεία έδωσε ζωντάνια στο κέντρο της Πάτρας που λόγω αυτής της ημέρας ήταν γεμάτη από κόσμο.

Πέρα από το πλήθος του κόσμου που αποτέλεσε και φέτος την δύναμη που έδωσε ώθηση στο ροζ ποτάμι του Pink the City, στην πορεία συμμετείχαν και επώνυμες κυρίες της τηλεόρασης, όπως η Κατερίνα Καινούργιου και η Χριστίνα Λαμπίρη (μαζί με την κόρη της), εκπρόσωποι φορέων, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων και πολλοί ακόμα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα πολλά που πλημμύρισαν τα social media!