Δίνουν και παίρνουν τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού στα σχολεία της Πάτρας, με τους μικρούς μαθητές να "παίζουν" ξύλο στα διαλείμματα και να βρίσκουν εύκολα θύματα τα παιδιά που δεν μιλούν και μοιάζουν να είναι πιο συνεσταλμένα.

Σύμφωνα με το περιστατικό που έγινε (μετά την ανάρτηση φωτογραφίας στα social media με τα χτυπήματα που είχε δεχθεί ανήλικο παιδί), ένας μαθητής δημοτικού έπεφτε για μέρες θύμα συνεχόμενου σχολικού εκφοβισμού από τους συμμαθητές του, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Όπως υποστηρίζουν οι γονείς του παιδιού τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού σημειώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου, με μάρτυρες τους υπόλοιπους μαθητές και τους δασκάλους να φτάνουν... αργά.

Οι συμμαθητές του παιδιού, ήταν αυτοί που μίλησαν και στους γονείς λέγοντας τους πως το παιδί τους έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού, αφού οι ίδιοι πίστευαν ότι κάπου είχε χτυπήσει. Το 7χρονο παιδί φοβόταν να μιλήσει για τα όσα βίωσε.

Η νοσηλεία του στο Καραμανδάνειο κράτησε για αρκετές μέρες. Ο μαθητής φόρεσε κολάρο από τα χτυπήματα που δέχτηκε από τους «φίλους» του και είναι άγνωστο ακόμα το πότε θα επιστρέψει τελικά στο σχολείο.

Σύμφωνα με αρκετούς γονείς τα περιστατικά bullying πλέον είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στην σχολική ζωή, ενώ το παράδοξο είναι ότι τις περισσότερες φορές τα σχολεία όταν γίνεται το "κακό" προσπαθούν να το συγκαλύψουν αντιμετωπίζοντας το ως ένα περιστατικό άνευ σημασίας ή να το αποκρύψουν. Να σημειωθεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη θέση για το νέο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού.