Πρωτοεμφανιζόμενοι χορογράφοι και συνθέτες, συμπράττουν καλλιτεχνικά για οκτώ εβδομάδες σε ένα εντατικό workshop δημιουργικής συνεργασίας παρουσιάζοντας πρωτότυπα έργα στο Μέγαρο. 
 
Η χορογράφος και εκπαιδευτικός Σοφία Μαυραγάνη και ο μουσικός, συνθέτης και ερευνητής νέων μέσων Θάνος Πολυμενέας-Λιοντήρης εισηγούνται ένα εντατικό workshop από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο 2018, το οποίο εστιάζει στη νέα χορογραφική και μουσική δημιουργία. Έξι χορογράφοι συμπράττουν με έξι συνθέτες για τη δημιουργία πρωτότυπων έργων τα οποία θα παρουσιαστούν στο κοινό. 
 
Φέρνοντας σε επαφή ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικά πεδία και ακολουθούν διαφορετικές καλλιτεχνικές πρακτικές, το workshop μελετά τη σχέση χορού και μουσικής, και μέσω μιας διαδικασίας συνεργασίας προσφέρει τόσο τεχνικά «εργαλεία» δημιουργίας στους συμμετέχοντες όσο και την εμπειρία της δημιουργικής ζύμωσης. Στόχος του είναι η στήριξη των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών, η ισχυροποίηση των αισθητικών επιλογών τους και η δικτύωση της νέας γενιάς δημιουργών.
 
Το πρόγραμμα είναι ιδέα της χορογράφου Σοφίας Μαυραγάνη και υλοποιείται για πρώτη φορά σε παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την καλλιτεχνική περίοδο 2017 – 2018. 

Workshop δημιουργικής συνεργασίας για νέους χορογράφους και συνθέτες 
Σοφία Μαυραγάνη & Θάνος Πολυμενέας - Λιοντήρης
Ιανουάριος – Μάρτιος 2018
 
Υποβολή αιτήσεων: έως 30 Οκτωβρίου 2017
Έναρξη workshop: 23 Ιανουαρίου 2018