Τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, επισκέφθηκε σήμερα, ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμμελος.

Στην αρχή της συνάντησης παραδόθηκε από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη στον αναπληρωτή Υπουργό η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά στην διαχείριση των απορριμμάτων και την προώθηση της εφαρμογής του τοπικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων. Σημείωσε δε την αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου σε οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής του τέλους ταφής, που προβλέπεται να ισχύσει από το 2018. Η επιβολή του σημαίνει, ότι ο πατραϊκός λαός θα επιβαρυνθεί με περίπου 3,5 εκ. ευρώ για το 2018.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στον αναπληρωτή Υπουργό, ανέφερε ότι στόχος του Δήμου είναι η λύση αυτού του προβλήματος να εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους. Επισήμανε την σταθερή θέση, η διαχείριση των απορριμμάτων και τα αναγκαία έργα να χρηματοδοτηθούν από το κράτος, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησής τους από την κυβέρνηση.

Τέλος ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Κορδάς, παρουσίασε αναλυτικά τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν από μεριάς της κυβέρνησης και αφορούν στα ζητήματα της διαχείρισης και ιδιαίτερα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων.