Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Αιγιαλείας οργανώνει την έκθεση του Αιγιώτη αρχιτέκτονα – ζωγράφου Νίκου Μουρίκη, που θα φιλοξενηθεί στο εμβληματικό αρχοντικό κτίριο Παναγιωτόπουλου στο Αίγιο. Η έκθεση με τίτλο «Από την Αθωότητα στην Αποπλάνηση» αποτυπώνει το σύμπαν του ζωγράφου, σε μια αφήγηση της πολυπλοκότητας της ανθρώπινης ψυχής, με επαναστατική τρυφερότητα και τολμηρούς συμβολισμούς. Ένας υπαινιγμός που μας αγγίζει  όλους. Βρίσκει  κανείς στοιχεία στο  έργο του που  ξεπερνούν μια  γοητευτική  συσκότιση του νοήματος, αποκαλύπτοντας μια παντοδύναμη φόρτιση του εννοιολογικού και του συγκινησιακού.

Ο Νίκος Μουρίκης γεννήθηκε στο Αίγιο και σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Ιταλία, αποφοιτώντας με άριστα. Έχει παρουσιάσει το ζωγραφικό του έργο σε ομαδικές και προσωπικές εκθέσεις, σε διεθνείς συναντήσεις αποσπώντας επαινετικές κριτικές και διακρίσεις.

Η έκθεση ανοίγει στο κοινό την Παρασκευή 03 Νοεμβρίου στις 20:30 και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 19 Νοεμβρίου με ώρες λειτουργίας 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00. Τα κείμενα του καταλόγου έχει επιμεληθεί η ιστορικός τέχνης Ντίνα Μποδιώτη και τον ζωγράφο θα προλογίσει την ημέρα των εγκαινίων ο Γιάννης Παππάς, φιλόλογος – συγγραφέας. Η έκθεση είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας, σε διοργάνωση της ΔΗΚΕΠΑ και χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Πάτρας, ο ενημερωτικός ιστότοπος filodimos.gr και το ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ.