Βάρος στους νέους δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και αυτή είναι η κατεύθυνση που θα προσπαθήσει να περάσει κατά την διάρκεια της επισκέψεως του στην Πάτρα, το Σάββατο στις 21 Οκτωβρίου.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έχει δείξει  ήδη την εμπιστοσύνη που έχει στους νέους ανθρώπους, θεωρώντας ότι μέσα από την χάραξη καινούργιων δρόμων, αυτή η νέα γενιά είναι μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση και να την οδηγήσει στον δρόμο της ανάπτυξης, σε μία κρίσιμη καμπή με την Ελλάδα να χρειάζεται να ξεφύγει απο τις αρρωστημένες νοοτροπίες και τον λαϊκισμό του παρελθόντος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της επισκέψεως του στην Πάτρα, στο πλαίσιο του δεύτερου προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, θα τονίσει για ακόμα μια φορά την εμπιστοσύνη του στους νέους ανθρώπους, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το κόμμα έχει ανοίξει ήδη τις πόρτες του για να έχει αυτή η γενιά έναν πρωταγωνισστικό ρόλο στα δρώμενα της χώρας.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παρουσιάσει πτυχές του προγράμματος και της συνολικής μεταρρύθμισης που επεξεργάζεται η Νέα Δημοκρατία για την νέα γενιά, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Αυτό που θα τονίσει είναι ότι το κόμμα του είναι αποφασισμένο να σταματήσει τους διαρκείς μετασχηματισμούς στην παιδεία, συνδέοντας το όλο θέμα με τις επενδύσεις που μπορούν να έρθουν στην χώρα.

Σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία μέσα από την παραμονή της νέας γενιάς στην χώρα και την επιστροφή των νέων που έφυγαν όλα αυτά τα χρόνια, θα δοθεί και το ανάλογο έδαφος στους ξένους επενδυτές που θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν ένα επιστημονικό δυναμικό με σημαντική κατάρτιση και ειδίκευση.

Μέαα από την γένια και το βάρος στην παιδεία  ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα υπογραμμίσει ταυτόχρονα τον ρόλο των ιδιωτικών επενδύσεων και του τομέα της ιδιωτικής οικονομίας, στην προσπάθεια που χρειάζεται να κάνει η χώρα για να μπορέσει να ορθοποδήσει.