Εξελίξεις υπάρχουν στις έρευνες που έχουν ξεκινήσει για τα αίτια του εργατικού ατυχήματος που είχε σαν  αποτέλεσμα να χάσει ένας υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας το χέρι του.

Οι έρευνες που έχουν ξεκινήσει για το τι υλικό υπήρχε μέσα στην σακούλα που έσκασε στα χέρια του άτυχου εργάτης, φαίνεται ότι καταλήγουν, στο να ήταν χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Αυτή τουλάχιστον είναι η επικρατέστερη εκτίμηση που υπάρχει από τις έρευνες, χωρίς όμως το πόρισμα της αστυνομίας να έχει βγει στην δημοσιότητα. Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πόρισμα έχει συνταχθεί, ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην εισαγγελία.

Πάντως, η εκτίμηση ότι το υλικό που υπήρχε μέσα στην σακούλα ήταν μία φωτοβολίδα κρότου, κυριαρχεί και στους νομικούς κύκλους που γνωρίζουν ότι η αστυνομία ποτέ δεν αποστέλλει εκρηκτικές ύλες στις δικαστικές αρχές, παρά μόνο στο στρατό.

Το ίδιο ισχύει και το σενάριο της εκπυρσοκρότησης όπλου που δεν υφίσταται από την στιγμή που ο σφαίρες στέλνονται στον στρατό, ενώ από τις μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν από τους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, όλοι μίλησαν για έκρηξη.

Το σενάριο για τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο, έχει αποκλειστεί από τις αρχές αφού οι έρευνες που έγιναν δεν συγκλίνουν προς μία τέτοια κατεύθυνση. Μένει να δούμε που θα αποδοθούν οι ευθύνες που υπάρχουν για το τραγικό συμβάν.