Ετοιμάζονται για καταλήψεις αρκετά σχολεία της Πάτρας, με τους μαθητές ειδικότερα των λυκείων, να ψάχνουν την ευκαιρία για να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Οι καταλήψεις που έχουν γίνει ήδη σε σχολεία άλλων πόλων, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τις επικείμενες αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, σε ότι αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποτελεί ένα κίνητρο για "επανάσταση" και για τους μαθητές της Πάτρας.

Μέχρι ώρας οι μαθητές δεν έχουν προχωρήσει στις ανάλογες κινητοποιήσεις, ενώ υπάρχει μία σημαντική μερίδα(κυρίως αυτοί που βρίσκονται στην Γ’ Λυκείου) που έχει τις αντιρρήσεις της, στις καταλήψεις.

Η μερίδα αυτή είναι υπέρ των κινητοποιήσεων στους δρόμους της Πάτρας με πορείες ή με άλλους τρόπους, όμως διαφωνεί και αντιτίθεται στις καταλήψεις και στο κλείσιμο των σχολείων.

Το δίλημμα που έχει προκύψει μέσα στο εσωτερικό των σχολικών κοινοτήτων έχει αντίκτυπο και στις εκλογές που γίνονται αυτές τις μέρες στα περισσότερα σχολεία της Πάτρας για το δεκαπενταμελές συμβούλιο.

Αυτοί που θέλουν καταλήψεις ψηφίζουν αυτούς που ξέρουν ότι θα τους οδηγήσουν σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις, ενώ ισχύει και το αντίστροφο. Πάντως, το πιθανότερο σενάριο αναφέρει ότι πολλά από τα λύκεια της Πάτρας θα προχωρήσουν μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου σε καταλήψεις και κινητοποιήσεις.

Κάτι που φυσικά δεν θέλουν καθηγητές και γονείς παρόλο που οι περισσότεροι από αυτούς διαφωνούν με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στα σχολεία.